Кипър преминава през година на суша, като ситуацията с водните

...
Кипър преминава през година на суша, като ситуацията с водните
Коментари Харесай

Безводен януари в Кипър

Кипър минава през година на суша, като обстановката с водните му запаси е тревожна, сигнализираха от Министерството на земеделието и околната среда. Язовирите в страната сега са запълнени едвам под половината от размера им, а януари се обрисува като най-безводният за последното десетилетие.

Януари е сериозен за положението на водните ресурси в страната, защото той дружно с февруари са месеците с най-вече превалявания, само че притокът на вода в язовирите до момента е неудовлетворителен, показаха специалистите.

В резултат все още пълнотата на водохранилищата доближава единствено 45% от размера им, при 67% през същия интервал предходната година.

Освен това съгласно прогнозите на Метеорологичната работа не се чакат значителни дъждове в скоро време, съобщи БНР.

В взаимозависимост от развиването на обстановката, допустимо е тази година да бъдат понижени количествата вода от язовирите, разпределени за потребностите на селското стопанство, предизвестиха от министерството. Като различен вид за обезпечаване на напояването се предизвиква оптималното потребление на рециклирани отпадъчни води.

Петте завода за обезсоляване на морската вода са в цялостна употреба и посредством тях ще се доставя питейна вода, тъй че градовете и изключително туристическите центрове през летния сезон няма да страдат от безводие, подчертаха от министерството.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР