Кипър премести България в групата на държавите с по-висок риск

...
Кипър премести България в групата на държавите с по-висок риск
Коментари Харесай

Кипър вдигна нивото на риск за идващи от България

Кипър реалокира България в групата на страните с по-висок риск от разпространяване на коронавирусната зараза. Съпътстващата мярка е условието от през днешния ден всички пристигаши от България в Кипър да имат документ за негативен тест за ковид.

Решението за прекачване на България в група Б, на по-рисковите страни, от досегашната по-безопасна група А, бе оповестено от Министерството на здравеопазването като " защитна мярка " против вноса и разпространяването на вируса на острова, оповестява Българска национална телевизия.

Прекатегоризацията е направена освен поради повишения риск в страната ни, само че и след установяването на инфектирани пасажери в полетите от България до Кипър. До момента са доказани 3 такива случая.

Всички идващи от група Б, каквито в този момент са и българите, би трябвало да създадат PCR тест за ковид в страната си до 72 часа преди полета, а не да се изследват след кацането си на острова, разяснява пред БНР представителят на здравното министерство Маргарита Кириаку.

Пътници от полетите от България обаче могат да бъдат подложени на спомагателен тест за вируса на кипърските летища, в случай че попаднат в инцидентната извадка на 300 души дневно, които локалните здравни управляващи изследват на място.

Всички влизащи в Кипър също по този начин би трябвало да попълнят авансово въпросник, декларация, както и да дават друга изисквана информация за пътуването си в особено основана електронна платформа за полетите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР