Кипър постави рекорд по приходи от туризма, като постъпленията през

...
Кипър постави рекорд по приходи от туризма, като постъпленията през
Коментари Харесай

Кипър отчете рекордни приходи от туризъм през миналия сезон

Кипър сложи връх по доходи от туризма, като постъпленията през предходната година надминаха досегашния най-хубав резултат, регистриран през 2019 година, демонстрират оповестените от Статистическата работа данни. През февруари ще бъде показана новата Национална тактика за туризъм, оповестява БНР.

Приходите от туризъм за 11-те месеца на предходната година са над 2,9 милиарда евро, което е нарастване с 22% в съпоставяне със същия интервал на 2022-ра. Те са повече от цялата 2019 година, най-силната за кипърския туризъм до момента, отбелязала близо 2,7 милиарда евро. 

Сега въпросът е дали с постъпленията през декември Кипър ще успее да прескочи границата от 3 милиарда евро, сподели заместник-министърът на туризма Костас Кумис. Според него забележителното нарастване на приходите се дължи освен на инфлацията, само че и на огромния растеж на броя пристигнали туристи, както и на повишаване на самостоятелните им разноски, което се отразява позитивно върху кипърската туристическа промишленост. Кипър се утвърждава като желана дестинация с положително съответствие „ цена – качество “, уточни още заместник-министърът.

През февруари ще бъде показана обновената Национална тактика за туризма до 2035 година, която е допълнена с три значими глави – стабилно развиване, цифров преход и досегаемост.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР