Кипър обяви нов двуседмичен локдаун и удължи полицейския час в

...
Кипър обяви нов двуседмичен локдаун и удължи полицейския час в
Коментари Харесай

Кипър обяви нов двуседмичен локдаун

Кипър разгласи нов двуседмичен локдаун и удължи полицейския час в опит да понижи броя на инфектираните с ковид, заяви Българска телеграфна агенция.
Страната регистрира повишаване на случаите на COVID-19 предишния месец, което натовари системата на опазването на здравето.
От март 2020 година в страната са регистрирани 59 792 инфектирани и 296 смъртни случая. Смята се, че причина за разрастването на пандемията е английският вид на ковид, който беше разпознат за пръв път на острова през декември 2020 година
Новият локдаун влиза в действие от 26 април и ще важи до 9 май, сподели пред публицисти здравният министър Константинос Йоану. Полицейският час ще стартира от 21.00 вместо от 23.00 и ще продължава до 5.00 часа. Хората, които нямат позволение да се придвижват до местоработата си, ще могат да излизат единствено веднъж на ден. Изключение ще има единствено за 1 май, когато ще бъде позволено на стеснен брой хора да участват на служби на православната черква.
През седмицата от 26 април църковните литургии преди Великден ще бъдат отслужвани без наличието на вярващи, сподели министърът. Фризьорските салони, фитнес центровете, театрите и кафенетата ще бъдат затворени, както и магазините за нехранителни артикули.
"Ние сме в изключително сложна фаза на пандемията ", сподели Йоану.
Властите ще засилват имунизационния развой, като възнамеряват до края на юни да имунизират 60 % от популацията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР