Кипър не е изправен пред наблюдавания в много европейски страни

...
Кипър не е изправен пред наблюдавания в много европейски страни
Коментари Харесай

В Кипър няма недостиг на лекарства

Кипър не е изправен пред следения в доста европейски страни дефицит на медикаменти, особено на антибиотици и антипиретици, оповестиха през днешния ден от Фармацевтичната работа към здравното министерство. Оттам обявиха, че локалните фармацевтични производители са дали уверения, че могат да отговорят на търсенето през цялата 2023 година

Няма причина за терзание на жителите за наличността на нужните лекарства на кипърския пазар, увери шефът на Фармацевтичната работа доктор Елена Панайотопулу.

Запаси от антибиотици и антипиретици, както и на нужните първични материали, има за цялата 2023 година в Кипър и до края ѝ не се чака страната да бъде наранена от зародилата в Европа лекарствена рецесия, уточни тя.

Фармацевтичната работа е провела среща с всички участници по веригата на кипърския лекарствен пазар – представители на локалната фармацевтична промишленост, на Асоциацията на фармацевтичните компании и на Кипърската фармацевтична асоциация, които са дали писмени уверения, че няма да има проблем с медикаментите в Кипър, сподели доктор Панайотопулу.

Постоянният контакт сред всички тях продължава, предава БНР.

Засилен е и контролът върху аптеките за продажба на антибиотици единствено по рецепта, като до момента не са открити нарушавания.

Фармацевтичните артикули заемат второ място в износната листа на Кипър.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР