Кипър намали част от мерките за туристите пристигащи от България,

...
Кипър намали част от мерките за туристите пристигащи от България,
Коментари Харесай

Кипър облекчи мерките за български туристи

Кипър понижи част от ограниченията за туристите идващи от България, като я извади от „ алената зона “ на страните с висок риск от болест с ковид. Така имунизираните българи ще влизат в Кипър без наложителния до момента PCR тест. За останалите ще се изисква подобен, изработен авансово 72 часа преди влизането в страната, само че отпада втория на кипърска територия, оповестява БНР.

Ново облекчение за туристите и всички идващи от България в Кипър е в действие от 3 юни.

Това става допустимо откакто държавното управление ревизира листата с рисковите страни за нараснал риск от болест с ковид, а България е преместена в „ оранжевата ” категория страни за пътувания до острова, от досегашната „ алена ” група.

За българите, избрали средиземноморския остров за пътешестване или лятна отмора, смяната с изкачването на страната ни в по-благоприятна категория значи един тест за ковид по-малко. Те ще би трябвало да показват документ с негативен резултат единствено от един PCR-тест, изработен в границите на 72 часа преди полета.

Отпада изискваният до момента втори тест след кацането им на кипърска територия.

Ваксинираните българи се освобождават от задължението за тест. Те могат да влизат в Кипър със документа си за имунизация против Covid-19, който да удостоверява използването на една от утвърдените за приложимост в Европейски Съюз ваксини и изцяло приключена имунизация, с сложени две дози.

Всички, имунизирани или не, наложително попълнят кипърския електронен полетен формуляр. Той ще им служи и като коронавирусен „ безвреден пропуск ” /SafePass/ по време на пребиваването им на острова, с който да посещават закрити пространства, като заведения за хранене, кафенета, молове.

Страната се пробва да си върне туристите от Англия и Русия, които обичайно избират Кипър за своя ваканционна дестинация. Британците са

33% от общия брой задгранични туристи, а руснаците, които избират средиземноморския остров – 20%
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР