Кипър изпраща две големи дарения на лекарства за пострадалите от

...
Кипър изпраща две големи дарения на лекарства за пострадалите от
Коментари Харесай

Кипър изпраща лекарства за пострадалите от земетресението в Сирия

Кипър изпраща две огромни дарения на медикаменти за потърпевшите от земетресението в Сирия.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 456
Стотици учебни заведения, неправителствени организации, сдружения, проведени групи и обособени жители се включиха в акцията за събиране на филантропична помощ за хората в засегнатите региони в Турция и Сирия, която приключва през днешния ден.

Лекарства, дарени от кипърското здравно министерство, отпътуват през днешния ден за Бейрут. Голямо количество лекарства за потърпевшите в Сирия даде и една от водещите фармацевтични компании на острова.

Кипърските колета ще стигнат от Бейрут до Сирия посредством Европейския механизъм за гражданска отбрана, прецизираха от Службата на комисаря по гражданското общество.

Със специфичен полет на авикомпанията Cyprus Airways са доставени първите 13 тона филантропична помощ, оповестиха от управлението ѝ. През идващите дни с постоянните ѝ полети ще бъдат превозени още тонове дарения.

Огромно количество нужни артикули за потърпевшите в Турция и Сирия са събрани в Кипър в дарителската акция, която приключва през днешния ден, оповестиха от службата на комисаря.

Със съдействието на Националната армия помощите ще бъдат превозени до пристанището на Лимасол, откъдето ще тръгнат за Турция и Сирия по направления, посочени от Европейския механизъм за гражданска отбрана.

Около 2 тона дарения от кипърски гърци ще бъдат трансферирани посредством мироопазващите сили на Организация на обединените нации в Кипър (UNFICYP) в окупираната северна част на острова, откъдето те ще заминат за Турция, разяснява БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР