Кипър и Израел работят по споразумение за изграждане на тръбопровод,

...
Кипър и Израел работят по споразумение за изграждане на тръбопровод,
Коментари Харесай

Кипър и Израел работят по сделка за изграждане на газопровод

Кипър и Израел работят по съглашение за създаване на водопровод, който ще придвижва природен газ до средиземноморската островна страна, където уреди за втечняване ще разрешат износа му посредством танкери за Европа и евентуални други дестинации, съобщи кипърският министър на енергетиката Георгиос Папанастасиу, представен от Асошиейтед прес.

Министър Папанастасиу сподели още, че скоро ще посети Израел, с цел да бъде подписано публично съглашение. След като договорката бъде подписана, тръбопроводът може да бъде приключен за 18 месеца.

Още 2 години и половина ще бъдат нужни за построяването на оборудванията за втечняване на природен газ в Кипър, откакто бъдат открити вложители.

Край южното крайбрежие на Кипър са открити 5 огромни газови залежи. Израел разполага с 11 залежи, като най-голямото, носещо наименованието " Левиатан ", съдържа почти 22 трилиона кубични фута (623 милиарда кубични метра) газ.

Кипърският министър добави, че ще се срещне по-късно този месец с енергийни компании, лицензирани да изследват петролни и газови залежи в изключителната икономическа зона на Кипър, измежду които френската " Тотал " (Total), италианската " Ени " (Eni) и американските " ЕксънМобил " (ExxonMobil) и " Шеврон " (Chevron), с цел да обмислят способи за ускорение на доставките, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР