Кипър е изчерпал квотата си за дигитални номади, показват данните

...
Кипър е изчерпал квотата си за дигитални номади, показват данните
Коментари Харесай

Кипър е изчерпал квотата си за дигитални номади

Кипър е изчерпал квотата си за цифрови номади, демонстрират данните на вътрешното министерство. Според европейски ранглисти средиземноморската страна предлага едни от най-хубавите условия за експерти в осведомителните технологии.

Таванът от 500 визи за цифрови номади в Кипър към този момент е доближат, съгласно Службата по миграция, заяви БНР.

Правителството постави този предел през март предходната година, като разшири доста в началото утвърждения през октомври 2021 година брой от 100 позволения.

Сред условията за издаването на такава виза за краткотрайно престояване в Кипър е кандидатстващите за нея жители на трети страни да потвърдят, че имат постоянен месечен чист приход от минимум 3500 евро.

Кипърски градове са измежду най-предпочитаните за отдалечена работа на цифрови номади, демонстрират интернационалните изследвания.

Никозия се подрежда на трето място измежду европейските столици, подобаващи за живот на тези високвалифицирани експерти, оповестиха от общината. Според нея тяхната работа е улеснена от осъществяването на доста планове за внедряването на интелигентни системи в градската инфраструктура.

Третият по величина град в Кипър – Ларнака, е включен измежду най-хубавите крайбрежни региони в Европа за цифрови номади.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР