Кипър е готов да предостави на Израел здравна помощ, включително

...
Кипър е готов да предостави на Израел здравна помощ, включително
Коментари Харесай

Кипър предлага на Израел здравна помощ

Кипър е подготвен да даде на Израел здравна помощ, в това число да транспортира ранени от страната с кораби или самолети. Международното летище в Ларнака има подготвеност да работи като директен център при възможна евакуация на задгранични жители от Израел. Разстоянието сред двете страни е единствено един час полет.

Правителството в Никозия е в контакт с управлението на Израел и изрази готовността си да помогне със здравни услуги, изключително поради непрестанно появяващите се нови данни за съществено ранени хора, съобщи президентът на Кипър Никос Христодулидис.

Кипър ще обезпечи нужните самолети или кораби за превозването им, посочи транспортният министър Алексис Вафеадис.

Международното летище в Ларнака е готово да бъде директна станция, в случай че бъде решено да се изтеглят жители на непознати страни от Израел и се задейства националният проект за деяние при спешни обстановки, заяви Мария Курупи, старши шеф в неговата компания оператор.

Вече са избрани вероятните приемни зони.

На летището се намират и идват доста израелци, които желаят да се приберат в страната си, само че полетите им до Тел Авив бяха анулирани от самолетните компании. Над 15 самолета се планува да излетят през днешния ден, като маршрутът от Ларнака се поема от израелските авиолинии.

Два круизни кораба, през вчерашния ден и през днешния ден, с курс към Израел с общо към 5000 пасажери хвърлиха котва в пристанището на Лимасол.

Полицията в Кипър е подхванала засилени ограничения за сигурност в региона на посолството на Израел, синагогите, места на израелската общественост, летища и пристанища.

Източник: БНР
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР