„Кинтекс“ ЕАД внесе нов иск срещу бившия директор на дружеството

...
„Кинтекс“ ЕАД внесе нов иск срещу бившия директор на дружеството
Коментари Харесай

Кинтекс внесе иск за 100 000 лв. срещу бившия директор

„ Кинтекс “ ЕАД внесе нов иск против някогашния шеф на сдружението Александър Михайлов на стойност 100 000 лева Той е поради претърпени неимуществени вреди от увреждане на комерсиалната известност и положителното име на компанията, заяви Българска национална телевизия.

От „ Кинтекс “ пишат до съда, че Александър Михайлов неведнъж е правил изказвания с погрешни и оскърбителен изказвания и е разгласявал конфиденциална информация като по този начин е основал съмнение в сътрудниците на сдружението и е уронил построявания му с години престиж. С обществените си изяви сред април и юли тази година някогашният шеф е сложил на съществено тестване репутацията на „ Кинтекс “, написа още в исковата молба до съда.

В нея са посочени и някои от изказванията на Михайлов, поради които „ Кинтeкс “ желае обезщетение. Сред тях са изказването, че е освободен от сдружението откакто е прекратил контракт сред „ Кинтекс “ и офшорно сдружение, което получавало хонорари от към 10 000 000 лева, както и изказванието, че е уволнен макар сключването на рекорден контракт за 40 млн. евро.

От държавната компания желаят обезщетение и поради изнасянето на комерсиална и конфиденциална информация като търговски документи и други от страна на Михайлов пред външни лица.

От „ Кинтекс “ упорстват съдът да изиска от редица медии информация по делото, както и то да се гледа при закрити врата поради документи с комерсиална загадка и друга конфиденциална информация.

Срещу Михайлов към този момент има импортиран един неоправдателен иск и един сигнал до прокуратурата.

Осъдителният иск е на стойност 920 721.12 лева Той бе импортиран преди по-малко от две седмици от „ Кинтекс “ и е за породени вреди от активността на Александър Михайлов като член на Съвета на шефовете и изпълнителен шеф. Михайлов е заплатил голяма сума два пъти за една и съща активност.

Още през юни управлението на Държавната консолидационна компания сезира прокуратурата за вредите, породени на „ Кинтекс “ от уволнения шеф. Тогава новото управление на сдружението направи проверка на всички контракти, подписани от него.

Установено бе, че без решение на Съвета на шефовете и без позволение от ДКК, Михайлов е сключил контракт и е изплатил сумата на медиатор за услуга, за която компанията към този момент е имала безусловно същия подписан контракт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР