Киновселената на Marvel изведе Disney на върха на боксофиса на

...
Киновселената на Marvel изведе Disney на върха на боксофиса на
Коментари Харесай

Супергероите издигнаха Disney на върха на боксофиса в САЩ през 2021-ва

Киновселената на Marvel изведе Disney на върха на боксофиса на така наречен вътрешен пазар през миналата година. Докато пандемията продължава да вилнее, киносалоните са събрали 4,58 милиарда $ от продажби на билети в Съединени американски щати и Канада, което е двойно повече от средствата от 2020-а.

В изследване на Comscore, оповестено от CNBC, излиза наяве, че 25,5% от общите средства или 1,17 милиарда $ са генерирани от Disney. На второ място е Sony с 1,05 милиарда $, като по-голямата част от парите са от последните две седмици на годината и се дължат на премиерата на новия филм за „ Спайдърмен “, основан взаимно сред Sony и Disney.

Други две огромни кино студиа – Universal и Warner Bros., остават надлежно на трета и четвърта позиция по продажби на билети.

Вътрешният боксофис се е възстановил от историческите ниски равнища от 2020 година, само че към момента не е достигнал плътността, следена преди пандемията.

По отношение на най-големите кино релийзи в Северна Америка първото място заема „ Спайдърмен: Няма път към дома “ с 573 млн. $ от продажби на билети. На второ място е „ Шанг-Чи и легендата за десетте пръстена “, а на трето – „ Венъм 2 “. Така на първите три позиции се подреждат филми за супергерои, а същото важи и за четвъртата – дълго чаканият „ Черната вдовица “ е на 4-то място със 184 млн. $. В топ 10 половината от продукциите са свързани с Disney.

През 2021 година единствено 13 кино лентата са минали 100 млн. $ в боксофиса. Преди пандемията на годишна база броят им доближаваше към 30.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР