Киното е една от най-ключовите креативни индустрии в света. В

...
Киното е една от най-ключовите креативни индустрии в света. В
Коментари Харесай

Как се снима късометражен филм със смартфон?

Киното е една от най-ключовите изобретателни промишлености в света. В Европа годишно се снимат над 2000 пълнометражни филми. За късометражните филми сходна статистика няма, само че по всяка евентуално те са в пъти повече. Кратката форма основава характерни провокации пред създателите, като постоянно бюджетът на сходни продукции е извънредно дребен
Това допуска и въвеждането на различни техники на снимане, като да вземем за пример късометражни филми снимани със смарт телефони – технология, която непрекъснато се развива и усъвършенства.

Подобна самодейност в България е HUAWEI SMARTPHONE FILM FESTIVAL – първият фестивал за късометражни филми, осъществени със смарт телефон. Организатор на фестивала е CineLibri, а филмите ще бъдат снимани с последното постижение на мобилната снимка и видеография HUAWEI P30 Pro.


Като всеки кино конкурс и HUAWEI SMARTPHONE FILM FESTIVAL ще има своето жури, което ще прави оценка основаните филми
Популярната киножурналистка Стаси Айви, известният влогър и режисьор Крис Захариев, един от най-хубавите български оператори Крум Родригес, създателката на кино-литературния фестивал CineLibri Жаклин Вагенщайн и районният управител на Huawei Лонгруи Циу, ще имат тежката задача да правят оценка творбите.

Какво обаче се изисква, с цел да създадеш един изчерпателен и въздействаш късометражен филм, сниман с мобилен телефон?

Според Крис Захариев късата форма носи своите провокации, а като най-важни детайли, с цел да се получи сполучлив филм, той показва елементарната история и ясното обръщение. Младият режисьор споделя, че доста постоянно, разработвайки някои от късометражните си филми, е правил грешката да усложнява ненужно всичко. Крис счита, че една от най-подценяваните елементи от един късометражен филм е музиката. Правилната приложимост на музика, съгласно Захариев, може да избави подиуми.



За Стаси Айви, най-важните детайли за един сполучлив кино план са добра история, привлекателна визия и чудесна актьорска игра. Основният съвет към участниците, който дава Стейси, е да не се пробват да впечатляват със комплицирани и нереалистични цели. Тя споделя, че в действителност действителността е цялостна с истории и простичките на пръв взор фабули вършат доста по-голямо усещане – дали ще е непредвиден поврат или просто ще допре сърцето, и в двата случая работи безотказно.
В момента тече записването за HUAWEI SMARTPHONE FILM FESTIVAL, като това се случа с подаване на трийтмънт за филм
Крайният период е 6 юни, като всичко, обвързвано с състезанието може да се откри в специфичната секция Huawei Film Fest на уеб страницата www.atrakcia.bg, в това число подробните условия за присъединяване, инструкции по какъв начин се написа трийтмънт и доста вдъхновяващи материали.



Кулминацията на HUAWEI SMARTPHONE FILM FESTIVAL ще бъде на специфична публична гала, на която ще бъдат оповестени тримата спечелили. Тя ще се състои в Дома на Киното. Зрителите ще имат опция да се насладят на трите кино лентата, достигнали до челната тройка, а спечелилите ще видят филмите си на огромен екран.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР