Кинофестивалът в Карлови Вари, един от най-старите в Европа, стартира

...
Кинофестивалът в Карлови Вари, един от най-старите в Европа, стартира
Коментари Харесай

Стартира Международният кинофестивал в Карлови Вари

Кинофестивалът в Карлови Вари , един от най-старите в Европа, започва за 53-ти път, като в програмата му са включени 182 художествени и документални кино лентата , съобщи ТАСС.
 
" Фестивалът е един от знаците на нашата република и тази година за нас е изключително забележителна - означаваме столетието от основаването на самостоятелна Чехословакия ", съобщи на тържественото разкриване президентът на кинофеста чешкият артист Иржи Бартошка.
 
 БГНЕС

 БГНЕС

Той връчи почетната премия на фестивала на американския артист, сценарист, кинорежисьор и кинопродуцент Тим Робинс . Той бе почетен с наградата за забележителния му принос в развиването на международното кино.-->
 
Тазгодишният кинофорум в Карлови Вари е отдаден на паметта на чешкия и американски кинорежисьор и сценарист Милош Форман. Той умря през април т.г. След приключването на формалната гала се състоя ретроспективната прожекция на сантименталната комедия " Любовта на русокосата ", сниман от Форман през 1965 година в пражката киностудия " Барандов ".
 
 БГНЕС

Американският продуцент и режисьор Бари Левинсън ще получи също почетна премия за принос към киното на церемонията за закриване на фестивала в Карлови Вари на 7 юли. Бари Левинсън е прочут с филмите " Рейнмен ", " Добро утро, Виетнам ", " Авалон ", " Бъгси ", " Слийпърс ".
 
 БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР