Кино, което по нищо не отстъпва на големите филми в

...
Кино, което по нищо не отстъпва на големите филми в
Коментари Харесай

Специални прожекции: Късите филми, които могат да се гледат на голям екран през март

Кино, което по нищо не отстъпва на огромните филми в кината. С тази покана показва специфичните събития, които провежда месечно, с цел да демонстрира късометражни филми на огромен екран. Те са в София и други градове на страната и по този начин платформата се грижи, основаните в България филми да имат доста по-широка аудитория след своя фестивален живот.

В нова поредност, " Дневник " ще показва за гледане на къси филми , както в резюме ги нарекохме. Вижте селекцията от първите три за месец март. Текстовете за представянето им са на " Кинематограф ".

1. " Между мен и теб "

Филм на режисьора и сценарист Илина Перянова споделя за една жена, която минава през доста тежък травматичен миг от живота си и попада на най-неподходящото място за случая - женитба. История, която ни понася в сюрреалистичните облици, които постоянно се развихрят в човешкото схващане, само че при дадени условия излизат отвън надзор. Филмът впечатлява освен със заиграването с границите на действителността, само че и с хореография, съчетана с майсторската приложимост на маски, които приказват на собствен език и разпростират една не толкоз розова картина за човешките взаимоотношения.

Къде: КЕВА
Кога: 22 Март | 19:00 ч.


2. " Живот нависоко "

Западните Родопи несъмнено са един от най-красивите планински райони в България. По безкрайните хълмове, долини и скатове на планинския масив са накацали живописни села и мистично обхванати в облаци гледки. Едно от селата се назовава Света Петка. С население от 1600 поданици, то е второто по-големина в региона на община Велинград и единствено едно от многото красиви обитаеми места в Родопите. Защо точно Света Петка попада във фокуса на документалния филм " Живот нависоко " на Йоанна Зъбчева и Давид Митев?

Къде: Клуб на пътешественика
Кога: 29 Март | 19:00 ч.


 Кадър от кино лентата
© Кинематограф

Кадър от кино лентата " Живот нависоко ".

3. " Магаре "

Филмът на режисьора и сценарист Мартин Негрев извървя дълъг фестивален път, беше отличен през 2021г със " Златна роза " за най-хубав късометражен филм, и още две награди от интернационалния фестивал за късо кино " На брега ". Приключенията на лентата обаче не стопират дотук. Пътешествието й продължава като главен акцент в поредност от събития из цялата страната под мотото " Загадката на човешкия дух ". " Магаре " споделя за особена алтернатива, пред която се изправя пенсионер (Красимир Доков), живеещ в обезлюдено село, с единствения си приятел - магарето. Това е история за самотата, за привързаността, за неналичието и за онази невидима и деликатна материя, която ни трансформира в индивиди.

Къде: Cine Grand
Кога: 30 Март | 19:30ч


 Кадър от кино лентата
© Кинематограф

Кадър от кино лентата " Магаре ".

Още за късото кино вижте.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР