Кино хитовете от това лято - Барби на Грета Гъруиг

...
Кино хитовете от това лято - Барби на Грета Гъруиг
Коментари Харесай

Русия забрани Барби и Опенхаймер - не отговаряли на традиционните ценности

Кино шлагерите от това лято - " Барби " на Грета Гъруиг и " Опенхаймер " на Кристофър Нолан не дават отговор на съветските " обичайни духовни и морални полезности ", оповестява съветското издание " Комерсант ".

Министерството на културата в Русия не предлага двата кино лентата, които излязоха в един и същи ден, да се гледат, тъй като те " не дават отговор на поставените от президента цели и задания за опазване и подсилване на обичайните съветски духовни и морални полезности ".

Ведомството също по този начин показва, че в съветския боксофис към този момент сполучливо се демонстрират съветски филми, които са изцяло в сходство с духовните полезности на страната. Като образец са дадени филмът " Чебурашка ", както и " Свидетел ", който споделя за нахлуването в Украйна от съветска позиция. Руският агитационен филм " Свидетел " бе бойкотират всеобщо от публиката. В първите дни след премиерата си събра малко под 20 хиляди фенове в киносалоните, като междинният брой фенове на прожекция е бил към четирима.

" Барби " беше неразрешен и в други страни като Ливан и Алжир поради противоречие с обичайните полезности, само че за " Опенхаймер " това е първа възбрана.

Действието във кино лентата въпреки всичко се развива през втората международната война и загатва за началото на студената война. Обсъжда се интензивно тематиката за шпионажа и съперничеството сред Съединени американски щати и Германия, в което огромна роля играе и Русия.

Въпреки че не са пуснати в кината, двата кино лентата бяха оповестени в пиратски уеб сайтове. Според " Комерсант " в пиковия си интервал " Барби " е бил изтеглен към 8000 пъти в Русия, а " Опенхаймер " има към 4000 изтегляния
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР