Кино гилдията в България днес се прощава с още един

...
Кино гилдията в България днес се прощава с още един
Коментари Харесай

След първия си мъж Кирил Маричков, Доротея Волева погреба и втория си съпруг Николай Волев

Кино гилдията в България през днешния ден се прости с още един емблематичен създател. След като преди обед създателите се сбогуваха с оператора и режисьор Радослав Спасов в църквата " Свети Седмочисленици ", малко по-късно те се събраха в храма " Света София " да изпратят в последния му път и режисьора Николай Волев.



Неутешима на поклонението е неговата вдовица Доротея Волева. Тя претърпя двоен удар, защото тъкмо преди седмица в същата черква Доротея изпрати първия си брачен партньор рок легендата Кирил Маричков, а няколко часа по-късно сегашният й брачен партньор почина след рухване от таванско помещение в дома им на столичната улица „ Кракра ” 5. Според другари на Волев нещастието не е инцидентна и режисьорът на " Да обичаш напук ” и „ Маргарит и Маргарита ” самичък е поставил завършек на живота си.



Облечена цялата в черно и с черен воал на главата съкрушената Доротея Толева пристигна в " Света София ", съпроводена от Горица Грънчарова-Кожарева, която извършва длъжността ръководител на Сметната палата.



До ковчега на Николай Волев бе подложен черен некролог, на който са изписани прочувствените думи за довиждане, написани от брачната половинка му в деня на трагичната му гибел.

" НА НИКОЛАЙ ВОЛЕВ

Моят живот, моята обич, моето благополучие, смисълът на това да пребивавам, най-хубавите дни, най-близкият ми другар, най-незабравимите мемоари, индивидът, който обожавах, гений, ерудит, галактика от знания, мощен, популярен, вечен. Изчезна някъде във вселената, без да каже къде отива, с цел да мога да го намеря. Но аз несъмнено ще го намеря! Защото безпределно го обичам! Доротея ".







Снимки: Светломир Стоянов

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР