Кингсланд, Джорджия — Мъж, прекарал повече от 16 години в

...
Кингсланд, Джорджия — Мъж, прекарал повече от 16 години в
Коментари Харесай

Мъж осъден на 16 години затвор за неправомерна присъда, прострелян смъртоносно от заместник-шериф на Джорджия

Кингсланд, Джорджия — Мъж, прекарал повече от 16 години в пандиза във Флорида по непозволена присъда, беше убит и погубен в понеделник от заместник-шериф в Джорджия по време на прекъсване на трафика, оповестиха управляващите и представители.

53-годишният Леонард Алън Кюр е разпознат от Бюрото за следствие на Джорджия, което преразглежда стрелбата.

Смъртта му е доказана от Сет Милър, изпълнителен шеф на плана за непорочност във Флорида, който съставлява Кюр в делото за оневиняването му.

Милър сподели, че е унищожен от новината, която е научил от фамилията на Кюр.

„ Мога единствено да си показва какво е да знаеш, че синът ти е почтен и да гледаш по какъв начин го осъждат на пожизнен затвор, да го оневиняват и... по-късно да ти кажат, че откакто е бил освободен, той е бил убит мъртъв ", сподели Милър. „ Не мога да си показва като родител какво е това чувство. “

Бюрото за следствие на Джорджия сподели, че народен представител от окръг Камдън е спрял водач по междущатска автомагистрала 95 покрай линията Джорджия-Флорида и водачът е излязъл от колата по искане на заместник-председателя. Първоначално той съдействал, само че станал нечовечен, откакто му споделили, че е задържан, се споделя в известие на GBI.

Агенцията сподели, че предварителната информация демонстрира, че депутатът е блъснал водача със замайващ револвер, когато той не е извършил команди, след което водачът е почнал да атакува заместника. GBI сподели, че заместникът още веднъж се е опитал да употребява електрошоковия револвер и палка, с цел да го усмири, след което е извадил револвера си и е прострелял водача, когато той е траял да се съпротивлява.

Агенцията не сподели какво е предиздвикало заместника да спре автомобила на Cure.

Милър не може да разяснява съответно гибелта на Кюр, само че сподели, че е представлявал десетки хора, наказани за закононарушения, които по-късно са били оневинени.

„ Дори когато са на независимост, те постоянно са се борили със загрижеността, страха, че ще бъдат наказани и затворени още веднъж за нещо, което не са направили “, сподели той.

Обичайно е правоприлагащите органи на Джорджия да изискат от GBI да проверява пукотевица с присъединяване на чиновници. Агенцията сподели, че ще показа констатациите си на окръжния прокурор на крайбрежния правосъден регион Брунсуик, който включва окръг Камдън.

Предишни конфликти на Cure със закона  

Cure беше наказан за въоръжения обир на аптека през 2003 година в Дания Бийч във Флорида и наказан на пожизнен затвор, тъй като е имал предходни присъди за грабежи и други закононарушения.

Но делото имаше проблеми през цялото време и присъдата му пристигна от второ жури, откакто първото беше в задънена улица.

През 2020 година новото звено за преразглеждане на присъдите към държавната прокуратура на Брауърд изиска от арбитър да освободи Cure от пандиза. Екипът на Broward за обзор на присъдата съобщи, че е разкрил " притеснителни " разкрития, че Cure е имал солидни алибита, които преди този момент са били подценявани, и не е имало физически доказателства или солидни очевидци, които да го слагат на мястото на престъплението. Независима комисия за обзор от петима локални юристи се съгласи с констатациите.

Cure беше освободен през април, откакто присъдата му беше изменена. През декември арбитър анулира присъдата и присъдата му.

„ Очаквам с неспокойствие да загърбя тази обстановка и да продължа с живота си “, сподели Кюр пред South Florida Sun Sentinel тогава.

През юни губернаторът на Флорида Рон ДеСантис подписа законопроект за искове, предоставящ на Cure 817 000 $ обезщетение за неговата присъда и отнемане от независимост дружно с просветителни компенсации.

Милър сподели, че Кюр, който живее в предградие на Атланта, е получил парите през август.

„ Ленард, който познавахме, беше интелигентен, занимателен и благ човек “, сподели държавният прокурор на Брауърд Харолд Ф. Прайър в изказване за Sun Sentinel в понеделник вечерта. „ След като беше освободен и оправдан от нашата работа, той посети прокурорите в нашата работа и взе участие в образование, с цел да помогне на чиновниците ни да правят работата си по допустимо най-справедливия и изчерпателен метод.

„ Той постоянно се обаждаше на проверете помощник-държавния прокурор Ариел Демби Бергер, началник на отдела за преразглеждане на присъди, и насърчете нашия екип да продължи да прави значимата работа на правораздаването. "

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР