Кина в стил Арт Деко, червени телефонни кабини и бутафорни

...
Кина в стил Арт Деко, червени телефонни кабини и бутафорни
Коментари Харесай

Междувоенни: Британска архитектура 1919-39 г. — градска тъкан на идентичността на една нация

Кина в жанр Арт Деко, червени телефонни кабини и бутафорни къщи-близнаци в жанр Тюдор — ежедневните здания от 20-те и 30-те години на предишния век са необятно възприети като знаци на английската национална еднаквост.

Във величествената последна книга на Гавин Стамп „ Междувойните “, оповестена шест години след гибелта му, той събра противоположни течения на историята и дизайна, с цел да опише една завладяваща история за това по какъв начин Англия се бореше с тези години на напредък и тъга.

Близо до края Стамп стопира, с цел да ни подсети какво са претърпели възрастните от тази ера. Не единствено Първата международна война, само че „ появяването на автомобила, самолета, телефона, електрическата светлина и сила, радиото и киното, както и картечницата, подводницата и танка “. За да се приспособяват, архитектите взеха страна, прегръщайки очакванията за напредък или удобствата на традицията - а в някои случаи и двете по едно и също време - създавайки забележителни здания, които век по-късно незабавно дефинират една...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР