Кими Райконен направи първи тест на автомобила на Тракхаус преди

...
Кими Райконен направи първи тест на автомобила на Тракхаус преди
Коментари Харесай

Кими с първи тест преди старта в НАСКАР

Кими Райконен направи първи тест на автомобила на Тракхаус преди да дебютира в топ дивизията на НАСКАР - Къп Сериите, на “Уоткинс Глен ” другата седмица. От този сезон тимовете в американския шампионат употребяват ново потомство коли, а съотборници на последния международен първенец на Ферари във Формула 1 в Тракхаус ще са Даниел Суарес и Рос Частейн. Изпитанията бяха на " Вирджиния Интернешънъл Рейсуей ", а сесията беше особено за водачите, които ще дебютират в шампионата в границите на идващите 90 дни.

Това ще е първото състезание за финландеца, който през декември сложи край на кариерата си във Формула 1 след 20 сезона в световния шампионат. Предишните участия на Райконен в НАСКАР бяха през 2011, когато той кара във втората дивизия на шампионата - Ексфинити, както и в състезанията с пикапи за тима на Кайл Буш.

Райконен работи и на симулатора на Шевроле в НАСКАР и обсъжда информацията, събрана за представянето на Шевроле Камаро ZL1 от новия му съотборник Дани Суарес, който донесе втората победа на Тракхаус този сезон на неовално трасе - в Сонома през юни.

Райконен е първата голяма звезда, който ще кара автомобила с 91 на Тракхаус, като идеята е с тази кола да се състезават гостпилоти, подбрани сред най-известните състезатели в света.

На “Уоткинс Глен ” ще кара още един някогашен водач от Формула 1 - Даниил Квят, както и спечелилият в Льо Ман през 2010 година Майк Рокенфелер.
 Ред Бул не купили Заубер поради Кими Райконен Ред Бул не купили Заубер поради Кими Райконен
Снимка: Тракхаус
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР