Ким заявил, че окончателното му заключение е, че обединението с

...
Ким заявил, че окончателното му заключение е, че обединението с
Коментари Харесай

Северна Корея закри своите агенции, работещи за обединението с Юга, обяви го за враг №1

Ким декларирал, че окончателното му умозаключение е, че обединяването с Южна Корея към този момент не е допустимо . Югът желае да смъкна властта в Пхенян и да реализира обединяване просто като погълне Севера, аргументирал се той.

" Не желаеме война, само че нямаме желание да заобикаляме такава ", подчертал севернокорейският държавен началник пред Народното събрание, чиято роля значително се свежда до това да утвърждава неговите решения.

Ким се оповестил за конституционни промени, с които Южна Корея да бъде оповестена за " враждебна страна номер едно ", написа Българска телеграфна агенция. Ако на полуострова избухне война, севернокорейската конституция би трябвало да планува отвоюване на Юга и включването му в състава на страната , подчертал той.

Севернокорейският парламент утвърдил решението за закриване на три държавни организации, които отговаряха за обединяването с Юга и междукорейския туризъм, написа в известието, публикувано от КЦТА.

Днес Ким Чен-ун предизвести, че всяко нарушаване на териториалната целокупност на Северна Корея, " даже с 0,001 милиметра ", ще бъде възприето като " военна провокация ". Освен това севернокорейският водач даде да се разбере, че страната му не признава де факто морската граница с Юга .

Сеул ще " отговори многократно " на провокации от страна на Пхенян, даде обещание в това време южнокорейският президент Юн Сук-йол. На държавно съвещание, предавано по малкия екран, той акцентира " големите качества " на южнокорейските въоръжени сили да реагират при подобен сюжет.

Преди няколко седмици Ким Чен-ун съобщи, че помиряването или обединяването на Северна с Южна Корея би било неточност, показва Агенция Франс Прес.

Двете страни механически към момента са във война , защото като военните дейности на полуострова се приключват с помирение, само че кротичък контракт по този начин и не е подписан.

Решението на Северна Корея идва в конюнктура на изостряне на напрежението на полуострова на фона на поредност от ракетни проби и на поетия от Пхенян курс да скъса с десетилетната си политика и да промени отношението си към Юга, отбелязва Ройтерс. Според анализатори севернокорейското министерство на външните работи може да поеме връзките със Сеул и евентуално да помогне за оправдаване на използването на нуклеарни оръжия против Юга при бъдеща война.

Вчера Пхенян разгласи, че е изстрелял пробно ден по-рано балистична ракета с твърдо гориво.

Изпитанието бе наказано от Съединени американски щати, Южна Корея и Япония, които разискали въпроса, заяви Държавният департамент.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР