Ким Йо Чен, сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен Ун,

...
Ким Йо Чен, сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен Ун,
Коментари Харесай

Сестрата на Ким Чен Ун сравни президента на Южна Корея с американски папагал

Ким Йо Чен, сестрата на севернокорейския водач Ким Чен Ун, която е и заместник-ръководител на отдела на Централния комитет на партията в страната, отговори на южнокорейския президент Мун Дже Ин, който осъди остро скорошните изстрелвания на две севернокорейски балистични ракети. Това оповестява РИА Новости с позоваване на Севернокорейската централна телеграфна организация (ЦТАК).
 Пхенян изстреля нови тактически ракети, Вашингтон реагира остро Виж още
Йо Чен разгласи, че към този момент не е в положение да " се сдържа " след обществените изказвания на южнокорейския водач. Тя също по този начин означи, че думите на политика съставляват " разцвет на наглостта ".

Освен това тя съпоставя Дже Ин с " американски папагал " и упреква южнокорейските управляващи в вулгарност.

Според нея тези изказвания са сходни на " хищническите " дейности на Съединени американски щати, които " намират виновност " в Северна Корея, вярвайки, че ограниченията за самоотбрана на страната са нарушаване на резолюциите на Организация на обединените нации и опасност за интернационалната общественост.

Преди това американският президент Джо Байдън предизвести Северна Корея за " ответни дейности " в отговор на изстрелването на ракети.

По-рано беше обявено, че Северна Корея е изстреляла две балистични ракети с дребен обхват в Японско море на 25 март.

Според южнокорейските военни те са били изстреляни от североизточната провинция Южен Хамген. Ракетите са прелетели 450 км на височина 60 км.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР