Путин „приема“ поканата на Ким да посети Северна Корея, твърди докладът

...
Ким в момента е в Русия, където обеща да подкрепи
Коментари Харесай

Ким в момента е в Русия, където обеща да подкрепи „свещената война“ на Кремъл срещу Украйна, което поражда опасения, че двете нации могат да укрепят своите военни способности.

Прочетете повече: Съобщава се за експлозии в Крим - последната война в Украйна

„В края на приема Ким Чен Ун учтиво покани Путин да посети КНДР в удобно време ", съобщава KCNA, позовавайки се на Корейската народнодемократична република, официалното име на страната.

"Путин прие поканата с удоволствие и потвърди волята си неизменно да продължава напред историята и традицията на Русия-КНДР приятелство."

Двамата лидери вдигнаха наздравица за приятелството си в сряда с руско вино, след като г-н Путин показа на Ким най-модерното съоръжение за изстрелване в космоса в страната.

Желанието на Владимир Путин да пренебрегне ядрените амбиции на Ким Чен Ун говори за фокуса му върху победата на Украйна

Те също така проведоха разговори заедно със своите министри на отбраната и се наричаха "другари".

< p>Разрастващото се приятелство безпокои Запада, като Вашингтон обвини Северна Корея, че предоставя оръжия на Русия.

Не е ясно дали са извършени доставки и двете държави във всеки случай отрекоха тези твърдения - но те обещаха да задълбочат сътрудничеството в областта на отбраната.

Ким трябва в четвъртък да посети военни и граждански авиационни заводи в руския град Комсомолск на Амур и да инспектира Тихоокеанския флот на Русия във Владивосток, каза г-н Путин .

Ден втори от посещението на Ким в Русия и е ясно, че червеният килим е добре и наистина постлан.

Наистина рядко се случва Русия да отвори вратата към своите военни обекти.

Но на лидера на Северна Корея не само беше показана водеща космическа база, г-н Путин каза, че днес ще посети и авиационна фабрика и ще му бъде дадена военна програма и демонстрация на Тихоокеанския флот на Русия в пристанищния град Владивосток.

Не ни е казано дали са сключени сделки тази седмица и е много малко вероятно някога да научим подробностите, но символиката и посланието са очевидни: технологичните и военните въпроси бяха абсолютен ред на работа.

Не само Западът ще наблюдава нервно, азиатски страни като Южна Корея и Япония биха били на предната линия на всяка ескалация, започната от овластени и уверени Северна Корея.

Дори Китай, който е съюзник, всъщност не иска да види своя вече ненадежден партньор с ядрени способности.

Но това посещение показа пределно ясно, че почти всички притеснения сега ще бъдат оставени настрана в преследване на основната му цел: победа в Украйна.

Какво какви оръжия би могла да предостави Северна Корея?

Айдън Фостър-Картър, изследовател по социология и съвременна Корея в университета в Лийдс, каза пред Sky News, че Северна Корея вероятно може да достави „боеприпаси с добро качество“ на Русия.

Даяна Магней от Sky анализира каква помощ може да предложи Северна Корея на Путин във войната срещу Украйна.

Той каза, че г-н Путин и Ким имат нещо, което другият иска - но все още не е ясно какво точно ще бъде то .

Русия се нуждае от артилерийски снаряди, каза той, и той „се обзалага“, че Ким има нужда от пари, храна и евтин петрол.

Запитан как Ким може да помогне на г-н Путин, той каза, че Северна Корея беше „силно милитаризирана държава“ и се фокусираше върху производството на броня.

„Те вероятно могат да доставят боеприпаси с добро качество“, каза той.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР