Ким Клайстерс е една от най-големите легенди в модерната история

...
Ким Клайстерс е една от най-големите легенди в модерната история
Коментари Харесай

Този път окончателно: Ким Клайтерс прекрати своята кариера

Ким Клайстерс е една от най-големите митове в модерната история на женския тенис и всички тръпнехме в очакване да разберем дали белгийката е способна да направи още едно магическо завръщане, откакто преди две години разгласи, че ще се завърне на корта. Припомняме ви, че в миналото Клайстерс беше прекратила кариерата си за повече от 30 месеца, тъй като забременя и след това незабавно завоюва купата от US Open, въпреки че въобще не фигурираше в международната класация.

Сега обаче събитията бяха още по-тежки, защото Ким не се беше състезавала от 2012-а насам и към този момент беше на сериозната спортна възраст от 36 години. Освен това някогашната номер едно имаше съществени проблеми със своето персонално тегло, което я правеше доста по-ограничена в нейното придвижване по корта. Всичко това попречи на четирикратната шампионка от Шлема да се изяви на познатото равнище и тя записа пет провали от също толкоз изиграни срещи.

Пандемията от ковид пък избухна тъкмо малко по-късно и Клайстерс трябваше да загуби още скъпи месеци, като това се оказа пагубно за нея и тя не може да откри нужното време, с цел да поддържа задоволително добра спортна форма. Днес самата белгийка оповести, че няма желание да продължава с опитите си да възроди своята кариера и ще се посвети напълно на фамилията си, а ето какво още споделя тя:

" Искам да споделя с вас, че взех решение повече да не играя публични шампионати. Нямам самообладание да видя какви нови завършения ще се изпречат на пътя ми. Благодаря на всички, които ме подкрепяха през последните две години " - приключва тенис легендата.
Вижте тази обява в Instagram.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР