Ким, Ким, Ким и Ким или познати още като Чесновите

...
Ким, Ким, Ким и Ким или познати още като Чесновите
Коментари Харесай

"Чесновите момичета" на кърлинга - новото олимпийско вдъхновение на Южна Корея

Ким, Ким, Ким и Ким или познати още като " Чесновите девойки ". Състезателките от женския тим на Южна Корея в кърлинга евентуално към този момент имат статут на национални герои в страната. Тяхната популярност в международен мащаб също се усилва внезапно, само че не поради любовта им към чесъна, а поради сензационните им триумфи на леда.

Тимът е на прага на историческо достижение в кърлинга. Смятаният за новобранец преди игрите в Пьонгчанг тим е приятната изненада в шампионата, откакто надмина и най-смелите прогнози.

В неделя корейките ще имат опцията да запишат имената си със златни букви в историята на игрите. В разногласието за купата " Чесновите девойки " ще се изправят против Швеция.

Непознатият спорт

Кърлингът не е измежду най-популярните спортове в Южна Корея. Страната даже нямаше олимпийски тим до игрите в Сочи през 2014 година Дълги години дребното профилирани уреди са съществена спънка пред популяризирането на спорта.

Бившият играч Ким Юнг запретва ръкави и се заема с тази задача. През 1988 година той открива първия корейски клуб по кърлинг. Три десетилетия по-късно в страната има шест висококачествени уреди за кърлинг и доста от децата са част от учебни тимове в този спорт.

Първият кърлинг център е издигнат в Юсеонг през 2016 година Постепенно градът, прочут с производството на чесън, става средище на кърлинга в страната. Досега там са се провели 15 огромни локални и интернационалните надпревари.

С " града на чесъна " са свързани и множеството от девойките в олимпийския тим. Четири от петте състезателки са учили там и са били част от учебния тим.


© Reuters

Корейците считат чесъна за суперхрана, която влияе удобно върху имунната система. Някои от почитателите се майтапят, че точно той е в основата на триумфите на женския тим в кърлинга.

Отбор " Ким "

" Предпочитаме да ни назовават " тим Ким ", споделя треньорката на тима. Това не е изненадващо.

Всяка от петте състезателки (четири съществени и една резерва) е с фамилно име Ким, като две от тях са сестри. Затова по нужда се появяват и прякорите на всяка от тях - Палачинка, Пържолка, Слънчице, Ани (марка йогурт) и Чочо (вид бисквити).

Идеята за забавните прякори идва по време на една от общите закуски на тима. Състезателките решили псевдонимите им да включват обичаната им храна.


© Reuters

Заслужената популярност, която получи женският тим по време на игрите, е оригиналност за състезателките. Те не са привикнали да бъдат център на вниманието, само че поддръжката от домашната аудитория ги прави още по-единни.
Вместо да дават изявленията след мачовете си, " Чесновите девойки " избират да странят от светлината на прожекторите. Дори изключването на телефоните им по време на игрите е направено за да насочи вниманието им напълно върху шампионата.

" Дори на национални шампионати сме играли без аудитория, тъй като кърлингът е незнаен и чужд спорт. Не чакахме, че толкоз доста хора ще дойдат да ни гледат, за което сме признателни ", споделя капитанката Чо-Хи Ким.

" Съжалявам, че не можах да доведа състезателките през днешния ден, тъй като се притеснявам, че ще има прекомерно огромен напън и тежест върху тях. Дори публиката се интересува от тях ", сподели треньорката на конференцията след последния мач от груповата фаза.

Често с успехите идват и огромните упования, а южнокорейците се стараят да не " задушават " своите нови национални герои. Но триумфите и славата донесоха своето отражение. В " Туитър " даже се появиха шеговити колажи със състезателките с мопове за почистване в ръка и реклами на техника за дома.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пьонгчанг 2018 (249)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР