Ким Кардашян е сред трите знаменитости, срещу които са заведени

...
Ким Кардашян е сред трите знаменитости, срещу които са заведени
Коментари Харесай

Ким Кардашян е замесена в схема с „напомпване“ на цената на новосъздадена криптовалута, която в момента е на дъното

Ким Кардашян е измежду трите звезди, против които са заведени правосъдни искове от вложителите в криптовалутата EthereumMax.

Други обвинени в схемата с относително неотдавна излюпената криптовалута са боксьорът Флойд Мейуедър – младши, баскетболистът Пол Пиърс и самите основатели на криптовалутата.

В правосъдния иск се твърди, че звездите са си сътрудничили с EthereumMax, с цел да популяризиращ подвеждащо и продават криптовалутата.

От екипа на EthereumMax обявиха, че оспорват тези изказвания и чакат скоро истината да излезе нескрито.

Въпреки името си, криптовалутата няма правна или бизнес връзка с известната криптовалута Ethereum.
Загубени инвестиции
В груповия иск, който вложителите са завели, се твърди, че EthereumMax e криптовалута, разпространявана посредством скица от вида „ pump and dump ” – този вид схеми са известни в света на криптовалутите и съставляват изкуствено надуване на цената на дадена криптовалута, дирижирано от нейните основатели, посредством интензивно промотиране и рекламиране, благодарение на инфлуенсъри, известни персони и друго маркетингово въздействие, като задачата е колкото се може повече хора да купуват валутата, с цел да се увеличи пазарната ѝ цена, а по-късно нейните основатели и ранни вложители, които са придобили огромни количества от нея евтино, да я продадат неотложно, генерирайки положителни облаги за сметка на всички, които са се подвели и са решили да влагат във въпросната криптовалута.

В искът, подаден в Централния областен съд на Калифорния, се твърди, че „ ръководителите на компанията са си сътрудничили с няколко известни персони, като са им поръчвали да вършат подправени или подвеждащи изказвания пред вложителите по отношение на EthereumMax посредством реклами в обществените мрежи и други рекламни действия. “

„ Просто казано, целият бизнес модел на EthereumMax разчита на потреблението на непрекъснати маркетингови и промоционални действия, постоянно от известни звезди, като задачата е да бъдат излъгани евентуални вложители, които увлечени от известните лозунги са подготвени да влагат в дела, които им дават обещание бърза облага “ , се твърди в правосъдния документ.

В него още се добавя, че някогашният състезател на NBA господин Пиърс е разпространявал EthereumMax в необятно обсъждан пост в Twitter през май 2021 година възхвалявайки способността на EthereumMax “да прави пари за него “.

По същото време екипът на EthereumMax е упълномощил и на някогашния международен първенец по бокс Мейуедър и създателя в YouTube Логан Пол да разпространяват криптовалутата. Твърди се, че Мейуедър също е промотирал EthereumMax и на конференции за криптовалути.

И най-после, риалити-телевизионната звезда Ким Кардашян, както излиза наяве от жалбата, е разгласила постове в Instagram, като един от тях е гласял: „ Това не е финансов съвет, а шерване на това, което чух от моите другари за EthereumMax ”.

Ръководителят на Службата за финансов контрол на Обединеното кралство Чарлз Рандъл също добавя, че Кардашян „ се е обърнала към своите повече от 250 милиона почитатели и ги е призовала да купуват развиващия се токен, като им е давала обещания, че ще съумеят да реализират висока възвращаемост от тази инвестиция. “
Информация или заблуждаваща реклама?
По-късно екипа на EthereumMax се е обърнал към BBC News, откакто абсурда е почнал да добива известност, като е декларирал, че напъните и работата на маркетинговия отдел на криптовалутата и рекламните ѝ сътрудници „ постоянно са били в посока на повишение на осведомеността и не са окуражавали никого към покупка “, а постовете с известни персони като Ким Кардашян са „ предопределени да покачат осведомеността за плана и неговата полза. “

„ Нашето желание е нашите маркетингови и PR старания да насърчат хората да проучат нашия проект… преди да вземат решение “, се споделя в формалните изказвания.

„ Този наш метод лишава доста време, сила и запаси и е в внезапен контрастност с нормалните „ pump and dump “ схеми, които търсят бързо персонално облагодетелстване на основателите или пионерите в търговията с даден крипто актив “ , допълват от екипа.

Въпреки това обаче, в случай че разгледаме обективно данните, ще установим, че рекламните и PR акции на екипа са довели до увеличение на цената на криптовалутата с над 1300% от първичната ѝ цена, след което е почнал внезапен спад до най-ниското ѝ равнище за всички времена, като това се случва по-късно повече от месец от обявата на Кардашян, както се твърди в правосъдния иск, като обвиняванията са за това, че в границите на този месец са били зарибени задоволително хора, които са купили криптовалутата, след което нейните основатели и техните доближени са се „ разтоварили “ от своите притежания и са генерирали огромни облаги, до момента в който всички останали, които са се заблудили да вложат пари в нея, са се оказали със обилни загуби.

Като ищци по делото в исковата молба са посочени лица, които са вложили в криптовалутата в интервала сред 14 май и 27 юни 2021 година, които са претърпели обилни финансови вреди от манипулативната скица към валутата.
От EthereumMax отхвърлят всички обвинения
Стив Джентиле, разпознат в документите като „ съосновател/създател на EthereumMax “ , сподели пред BBC News: „ Измамният роман, обвързван с последните обвинявания, е цялостен с дезинформация за плана EthereumMax. Оспорваме всички тези обвинявания и чакаме истината да излезе нескрито. “

От BBC News са се обърнали със питане за спомагателен коментар по отношение на обстановката към Ким Кардашян, Мейуедър и Пиърс, като на този стадий към момента не са получили отговор.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР