Ким Чен Ун сложи край на почти триседмичното си отсъствие

...
Ким Чен Ун сложи край на почти триседмичното си отсъствие
Коментари Харесай

Ким Чен Ун сложи край на почти триседмичното си отсъствие

Ким Чен Ун постави завършек на съвсем триседмичното си неявяване от обществени събития, като откри фабрика за торове. Това е поява, която ще облекчи, само че няма да спре загрижеността за стабилността на севернокорейския режим и контрола над нуклеарния му боеприпас, написа Bloomberg.
Ким е участвал на откриването на фабриката за фосфатни торове Sunchon, заяви в събота формалната корейска централна организация за вести.
Държавните медии пуснаха фотоси, на които се вижда водачът на Северна Корея, който реже лента отвън оборудването, за която специалистите за неразпространение считат, че може да се употребява за производството на делящ се материал за нуклеарни бомби.
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп отхвърли да разяснява появяването на Ким и сподели на репортерите, преди да се насочи към „ Камп Дейвид “ за уикенда, че „ може “ да беседва с водача на Северна Корея.
"Ще имаме какво да кажем за това в подобаващия миг ", сподели Тръмп.
Кабинетът на президента на Южна Корея Мун Дже-ин съобщи, че появяването на Ким удостоверява изказванията му, че водачът на Северна Корея ръководи обикновено.
Въпреки че се е случвало да няма информация за Ким в държавните медии и за по-дълги интервали, в това число шестседмично мъртвило през 2014 година, отсъствието му от ежегодишните празненства на 15 април за рождения ден на починалия му дядо Ким Ир Сен беше невиждано. Впоследствие се заяви, че 36-годишният Ким е бил подложен на кардиоваскуларна процедура и че Китай е изпратил медицински екип, с цел да помогне на своя комшия. Всичко това подхрани световните спекулации за неговото здраве и възможни наследници.
Стабилността на обедняла Северна Корея визира освен Китай и другите му непосредствени съседи, само че и света, поради въпроси по отношение на това кой управлява хипотетичния му ресурс от 20-30 нуклеарни бойни глави.
Докато информацията на държавните медии в събота ще приключи дебатите за това дали Ким е жив и дали ръководи, те хвърлят малко светлина върху въпроса дали е претърпял интервенция, дали заобикаля ковид, дали търси световно внимание или нещо друго.
„ Измамата и доброволното задържане на информация за три седмици акцентират какъв брой тъкмо не може да се има доверие на желанията на Северна Корея “, сподели Суо Ким, политически анализатор от Rand Corp., профилиран по въпросите на Корейския полуостров.
„ Ако Ким е бил добре през цялото това време, представете си разбора, който е правил, до момента в който е следил по какъв начин светът реагира на неговото появяване. Това беше тест, който дейно му оказа помощ да събере повече информация за външния свят ", счита анализаторът.
По време на визитата си във фабриката за торове Ким е декларирал, че планът показва ангажираността на страната към „ автономия “, добавяйки, че татко му и дядо му ще бъдат „ доста удовлетворени “, съобщи формалната корейска централна организация за вести.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР