Ким Чен-ун разширява ракетен полигонСевернокорейският лидер Ким Чен-ун е наредил

...
Ким Чен-ун разширява ракетен полигонСевернокорейският лидер Ким Чен-ун е наредил
Коментари Харесай

САЩ заподозря КНДР в тестване на междуконтинентални балистични ракети

Ким Чен-ун уголемява ракетен полигон

Севернокорейският водач Ким Чен-ун е наредил разширение на полигона за изстрелване на галактически ракети, с цел да развие галактическите си упоритости, оповестиха през днешния ден държавни медии в КНДР, а Южна Корея и Съединени американски щати упрекнаха Пхенян, че е изстрелял нова междуконтинентална балистична ракета (МБР) при два скорошни теста, съобщи Ройтерс.

Ким разгласи желанието си по време на аудиенция на полигона за изстрелване на спътници и ракети с огромен обхват Сохе, който до момента е употребен за извеждане на спътници в орбита, само че и за изпитване на разнообразни ракетни технологии.

Те включват статични ракетни мотори и галактически ракети носители, за които представители на Република Корея и Съединени американски щати показват, че изискват сходна технология като тази, употребена при МБР.

Съобщението на севернокорейската осведомителна организация КЦТА съответства със взаимното известие на Южна Корея и Съединени американски щати, че при тестванията на 27 февруари и 5 март КНДР е употребила нова МБР с евентуално желание да я тества под прикритието на изстрелян галактически уред.

Новата ракетна система е била показана за пръв път по време на военния церемониал в Пхенян през октомври 2020 година и още един път на военна галерия през октомври 2021 г.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР