Ким Чен Ун и дъщеря му празнуват 75-ата годишнина на Северна Корея. Си и Путин изпращат своите поздрави

...
Ким Чен Ун присъства на паравоенен парад с дъщеря си
Коментари Харесай

Ким Чен Ун присъства на "паравоенен парад" с дъщеря си за отбелязване на 75-ата годишнина от основаването на Северна Корея в събота, съобщиха държавните медии в страната.

Паравоенни сили и индустриални работници маршируваха по площад Ким Ир Сен в Пхенян като част от парада, съобщи Корейската централна информационна агенция.

Ким присъства на парада с дъщеря си, за която се смята, че се казва Ким Джу Ае, и получи поздравителни писма от Си Дзинпин на Китай и Владимир Путин на Русия, според KCNA.

Присъстваха китайска делегация, водена от вицепремиера Лиу Гуожун, и гостуващи членове на Академичния ансамбъл на руската армия Александров, каза KCNA, добавяйки, че са поканени и дипломатически пратеници, разположени в Пхенян.

Ким Чен Ун присъства на парада по случай 75-ата годишнина от основаването на Северна Корея на 9 септември 2023 г. Ким Чен Ун присъства на парада по случай 75-ата годишнина от основаването на Северна Корея на 9 септември 2023 г. KCNA/X02538/чрез REUTERS

В писмото на Путин, според KCNA, руският лидер пише, че отношенията между двете страни „неизменно са се развивали на принципа на приятелство, добросъседство и взаимно уважение“, добавяйки, че вярва, че те ще „разширят двустранните връзки във всички отношения в планиран начин чрез обединяване на усилията.“

„Това напълно отговаря на интересите на народите на нашите две страни и ще допринесе за гарантиране на сигурността и стабилността на Корейския полуостров и Североизточна Азия“, написа Путин, според KCNA.

В писмото на Си, според KCNA, китайският лидер каза, че страната му е „готова да засили стратегическата комуникация, да задълбочи сътрудничеството на работно ниво и да насърчи отношенията между Китай и КНДР“ с Пхенян.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР