Ким Чен-ун може може и да отправя войнствени заплахи към

...
Ким Чен-ун може може и да отправя войнствени заплахи към
Коментари Харесай

Населението на Северна Корея е изложено на риск от масов глад

Ким Чен-ун може може и да насочва войнствени закани към Съединени американски щати, само че севернокорейският режим надали разполага с задоволително храна за своите бойци. Експерти предизвестяват, че популацията на изолираната комунистическа страна е изложено на риск от всеобщ апетит, написа вестник Daily Star. Ситуацията може да стане бедствена, в случай че проектът за прекратяване на доставките на нефт на Северна Корея бъдат изпълнени.

„ Ако Китай или останалият свят не изнасят или подаряват храна на Северна Корея, евентуално ще се стигне до апетит “, предизвестява Дейвид декор Хипел, старши помощник в Института за сигурност и резистентност „ Наутилус“.

КНДР е с доминиращ планински релеф, а стандартът на живот отвън столицата Пхенян е извънредно невисок и мощно подвластен от земеделието. Съгласно оценки на експерти, сред 1994-1998 година от апетит в страната са починали повече от един милион души. След този интервал огромна част от популацията на живее изолирано и непретенциозно, макар държавната агитация, която се гордее с националния разцвет.

Източници обаче настояват, че бойците от севернокорейската войска към този момент са изправени пред задачата да събират провизиите си сами, настояват източници на изданието.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР