Ким Чен-ун и Мун Дже-ин са първите ръководители на двете

...
Ким Чен-ун и Мун Дже-ин са първите ръководители на двете
Коментари Харесай

Историческа среща на върха между лидерите на Северна и Южна Корея

Ким Чен-ун и Мун Дже-ин са първите ръководители на двете страни, които беседват от повече от 10 години. Срещата, която продължава и в този час, се организира в наричаното " село на мира " Панминджон.

 © Българска телеграфна агенция
Малко след 3 часа българско време, двамата водачи се здрависаха и алегорично всеки от тях пресече границата сред двете Кореи. Ким Чен-ун е първият севернокорейски началник, стъпил на южнокорейска територия.

 © Българска телеграфна агенция
Лидерите разискват обстановката на Корейския полуостров и поръчката на Пхенян да приключи нуклеарната си стратегия. Мун Дже-ин посочи, че е подготвен " да води договарянията през целия ден ", в случай че се наложи. Ким Чен-ун съобщи, че срещата може да помогне " да се навакса изгубеното време ".
 Какъв ще е дневният ред на срещата сред Северна и Южна Корея? Какъв ще е дневният ред на срещата сред Северна и Южна Корея?
Ким Чен-ун ще стане първият севернокорейски водач от Корейската война през 1953-та година, който ще стъпи на южнокорейска територията. Това стана ясно...

Срещата сред водачите сподели готовността им да беседват макар насъбраните проблеми през десетилетията, означи кореспондентът на Българска национална телевизия за Азия Георги Джартов. По думите му срещата е посочила, че двамата водачи са доброжелателни един към различен.

Имаше доста усмивки, доста обятия, което беше много ненадейно за сходна среща на водачи на страни, които механически са в положение на война, разяснява Джартов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР