Ким Чен Ун бе заснет да плаче, докато призовава жените

...
Ким Чен Ун бе заснет да плаче, докато призовава жените
Коментари Харесай

Ким Чен Ун се разплака пред хиляди севернокорейки, те изпаднаха в екстаз

Ким Чен Ун бе сниман да плаче, до момента в който приканва дамите в Северна Корея да имат повече деца и да ги възпитават да обичат властническата страна.

Севернокорейският водач беше видян да бърше очите си с бяла носна забрадка, до момента в който се обръщаше към хиляди дами, събрани на национална среща на майките в Пхенян.
Мнозина от публиката плакаха дружно с него по време на деликатно хореографираното събитие, първото по рода си, което се организира от 11 години на фона на възходящите опасения за спада на раждаемостта в затворената страна, съобщи Българска телеграфна агенция и Днес.бг.

" Спирането на спада на раждаемостта и обезпечаването на положителни грижи и обучение за децата са всички наши фамилни каузи, които би трябвало да решим дружно с нашите майки ", сподели Ким, за който се спекулира, че има три деца.

Докато Северна Корея разкрива малко детайлности за трендовете в популацията си, държавното управление на Южна Корея пресмята, че коефициентът на раждаемост е намалял устойчиво през последното десетилетие, което би разтревожило режим, мощно подвластен от ръчен труд и военна работа.

Министерството на обединяването на Южна Корея съобщи, че обръщението на Ким бележи първия път, когато той обществено признава спад в раждаемостта в страната си.

Според Фонда на Организация на обединените нации за популацията и Световната банка коефициентът на раждаемост на Севера се движи към 1,79-1,8 деца на жена от 2020 година

Той падна от 4,05 в края на 1960-те години до под 2,1 до края на 1990-те години, след стратегиите за надзор на раждаемостта през 1970-те и 80-те години, с цел да се забави следвоенното повишаване на популацията и голямия апетит в средата на 1990-те години, за който се счита, че е умъртвил стотици хиляди хора.

Въпреки това, равнището на раждаемост към момента остава повече от два пъти по-висок от това на бързо застаряващата Южна Корея, която означи рекордно ниско равнище от 0,78 предходната година.

Според известия в държавните медии на Северна Корея тази година страната е въвела набор от компенсации за фамилии с три или повече деца, в това число преференциални безвъзмездни жилищни условия, държавни дотации, безвъзмездна храна, медикаменти и домашен артикули и просветителни привилегии за деца.

Ким подсети на майките, че тяхната " съществена революционна задача " е да пробият " социалистически добродетели " в тяхното поколение и да внушат преданост към ръководещата партия по време на обръщението си.

" Освен в случай че една майка не стане комунистка, за нея е невероятно да възпитава синовете и дъщерите си като комунисти и да трансформира членовете на фамилията си в революционери ", сподели той, представен от държавния новинарски канал KCNA.

Севернокорейският водач също предизвести родителите да отстранен непознатото въздействие върху младите мозъци, инструктирайки ги да изпратят децата си да правят тежък труд за страната, с цел да поправят неприятното държание, което не е в „ нашия жанр “.

Емоционалното послание на Ким не беше първият път, когато той намерено пролива сълзи на обществено място.

През 2020 година той плака, до момента в който поднасяше рядко опрощение за това, че не съумя да преведе затворената страна през бурни стопански времена при започване на пандемията.

По-рано тази година очите му се изпълниха със сълзи на военния церемониал през юли за отбелязване на 70-ата годишнина от края на Корейската война, която раздели полуострова.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР