Километрични колони и задръствания се образуваха на границите на Хърватия

...
Километрични колони и задръствания се образуваха на границите на Хърватия
Коментари Харесай

Задръствания на сръбската граница при влизане в Хърватия


Километрични колони и тапи се образуваха на границите на Хърватия със Сърбия и Босна и Херцеговина поради пътуващите към ски курортите на запад и заминаващите след коледните празници, отпразнувани този уикенд по юлианския календар, заяви хърватската национална телевизия ХРТ.

На граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „ Баяково “ в посока от Сърбия към Хърватия, през вчерашния ден следобяд колоната от транспортни средства е била дълга към 8 километра, съгласно данни от гранична полиция. Според пасажерите на опашката за влизане в Хърватия се е чакало към 16 часа.

„ През нашия граничен пункт са влезнали (в Хърватия) над 15 хиляди пасажери, с общо към 4 хиляди частни коли. Днес е изработен граничен надзор на 107 рейса. Това е огромно число, което намали потенциала на потока “, сподели началникът на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Баяково “ Лука Домачинович.

Той добави, че се чака засиленият трафик да продължи до края на тази седмица.

При влизане през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Каменско “ от Босна и Херцеговина в Хърватия трафикът не е толкоз засилен и границата може да се премине за 15-20 минути.

“Можем да кажем, откакто Хърватия влезе в Шенген, че няма особени промени във връзка с външните граници на Република Хърватия. Няма никакви промени във връзка с систематичните инспекции, които правим при жителите на Европейски Съюз, Швейцария, Англия и хърватските жители, при които вършим инспекция на персоналните документи в базата данни. При жителите на трети страни организираме главен граничен надзор “, сподели началникът на бранша за границата на сплитско-далматинското полицейско ръководство в Хърватия Младен Бужанчич.

Повишен трафик се е основал и на пунктовете за заплащане на пътна такса за автомагистралите – проблем е заплащането в двете валути (хърватска куна и евро), което обърква водачите и надлежно забавя трафика. Друг проблем е неналичието на устройства за електронно заплащане на таксата в хърватските коли, с които те биха могли непосредствено да минават, без да основават тапи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР