Километрична опашка от тирове се е образувала на ГКПП Хамзабейли/Лесово

...
Километрична опашка от тирове се е образувала на ГКПП Хамзабейли/Лесово
Коментари Харесай

25-километрова опашка от камиони на ГКПП Хамзабейли/Лесово

Километрична опашка от тирове се е образувала на Граничен контролно-пропусквателен пункт Хамзабейли/Лесово на влизане в България от Турция, заяви турската организация ИХА, представена от Българска телеграфна агенция.

Шофьори настояват, че дългото очакване на опашки е опит да бъде блокиран износът на Турция. Като причина за забавянето те сочат постепенно култивиране и незадоволително личен състав на българската митница.

Дължината на опашката, която се е оформила на границата, е почти 25 километра, показва ИХА. Около хиляда камиона, натоварени със артикули за Европа, чакат сега документите им да бъдат обработени, с цел да продължат по пътя си.

Шофьори недоволстват пред организацията поради дългото закъснение.

" Снощи към 22 часа се наредихме на опашката от 23 километра. Вероятно на следващия ден заран ще можем да преминем ", споделя водачът Мехмет Чигин, съгласно който " се поставят старания да се попречва износът на Турция ".

Мехмет Коста, различен водач, представен от ИХА, приписва виновността за бавното прекосяване през границата на българската страна. Той упреква митничарите, че работят постепенно, на което по думите му се дължат и опашките.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР