Килимът от коледната украса на площад Александър Невски“ в София

...
Килимът от коледната украса на площад Александър Невски“ в София
Коментари Харесай

Изчезна „почетният“ червен килим под златната арка пред храм-паметника в София

Килимът от коледната декорация на площад „ Александър Невски “ в София е изчезнала нощес, излиза наяве от изявления във фейсбук.

Между хапливите мнения за смисъла на оборудването, не липсват и такива, които разсъждават къде е този значим подробност от безусловно „ блестящата “ апаратура.

Повечето коментатори допускат, че е бил откраднат, други даже разясняват, че евентуално е дело на скитник. А има и такива, които чакат ново попълнение в меко казано странния коледен „ кулоар “ към Божия храм.

Припомняме, че Коледната елха в столицата бе запалена на 1 декември, като тази година тя е край катедралния храм „ Св. Александър Невски “. Дни по-късно на новата пешеходна зона се появиха и златни транспарантни колони с надпис „ Светлината в нас “ и килим сред тях. Именно аленият килим под арката към този момент го няма.

Арките „ Светлината в нас “ пред катедралния храм са дело на Фондация „ Колективът “. Колективът е фамилен – Мартин Янков и родителите му. Мартин Янков е създател и на други арт планове, с финансиране от Америка за България, оповестява уеб сайтът „ Бърд “.

Според изявления в обществените мрежи въпросните арки са употребявани за сватбени церемонии, като цената на трите е 6000 лв. с Данък добавена стойност. Но общината е платила за този кич на фамилната фондация 30 000 лв..

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР