Килиан Мбапе вкара два гола и подаде за другите два

...
Килиан Мбапе вкара два гола и подаде за другите два
Коментари Харесай

ПСЖ продължава безпроблемно за Купата на Франция, Килиян Мбапе блести с два гола

Килиан Мбапе вкара два гола и подаде за другите два при безапелационната победа на Пари Сен Жермен с 4:1 над Орлеан от Дивизия Национал (Трето ниво), която ги класира на осминафинал в шампионата за Купата на Франция.

Мбапе откри резултата в 16-ата минута, откакто получи подаване от Рандал Коло Муани, финтира един защитник и с компактен удар по земята прати топката в мрежата. Без повече голове до почивката, Мбапе удвои резултата в 63-ата минута от дузпа, отсъдена поради игра с ръка на централния защитник на домакините Морган Жан-Пиер. По този метод огромната звезда на отбора от Париж записа 28 гола в 26 мача във всички шампионати за отбора.

В 72-ата минута той направи и първото си голово подаване в мача, откакто постави топката на главата на Гонсало Рамуш и той я прати за трети път във вратата на Орлеан.

Четири минути преди края домакините зарадваха публиката си с гол на Никола Сен-Руф за 1:3, то 17-годишният Сени Майюлу оформи крайното 4:1 за парижани след чудесна композиция с Мбапе.

Мачът не беше елементарен, което се видя и в границите на близо 50 минути сред нашия първи и втори гол. Срещнахме тим от по-ниска дивизия, само че играещ добър футбол. Но страхотното показване на Мбапе – в действителност това е един негов естествен мач, ни обезпечи удобната победа, съобщи старши треньорът Луис Енрике след срещата.

В друга среща от този стадий на шампионата елитният Нант отстъпи с 0:1 на Лавал от втора дивизия с гол на Малик Чукунте в 60-ата минута. В среща на два отбора от второто равнище пък Валансиен се наложи над ФК Париж с 2:1. Лион в профил с 2:1 като посетител Бержерак от четвърта дивизия с голове на Малик Фофана преди почивката и на Максенс Какере 12 минути преди края. Напред продължава различен тим от четвъртото равнище – Льо Пюи Фут Оверн, който в профил Дюнкерк от Лига 2 с домашен триумф с 2:1.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР