Килиан Мбапе вкара 5 гола в един мач за пръв

...
Килиан Мбапе вкара 5 гола в един мач за пръв
Коментари Харесай

ПСЖ отнесе слабак за Купата със 7:0

Килиан Мбапе вкара 5 гола в един мач за пръв път в кариерата си. Звездата на Пари Сен Жермен се развихри против аматьорския Пеи дьо Касел на 1/16-финалите за Купата на Франция. Парижани разгромиха безпомощния си съперник със 7:0, а другите попадения за отбора на Кристоф Галтие бяха дело на Неймар и Карлос Солер.

За Мбапе вечерта в действителност беше специфична, тъй като преди този момент той в никакъв случай не беше извеждал ПСЖ с капитанската лента. Нападателят оформи хеттрик единствено в границите на 11 минути преди почивката, а в 79-ата минута вкара петия си гол в дуела, с което стана първият футболист в историята на френския гранд с 5 попадения в формален дуел.

Това беше първи мач за парижани след завръщането им от Рияд, където победиха с 5:4 сборния тим на звездите в шампионата на Саудитска Арабия. Галтие не взе в групата Лионел Меси, Марко Верати и Джанлуиджи Донарума, а други от останалите звезди останаха на пейката. Мбапе и Неймар обаче започнаха като титуляри, дружно със Серхио Рамос, Нуно Мендеш и Ренато Санчес. Мястото на Меси в офанзивното трио зае Юго Екитике.

Срещата се игра в Ланс, тъй като Пеи дьо Касел не разполага със стадион, на който да посрещне именития си противник. Клубът е учреден едвам преди 5 години и се подвизава в шестото равнище на френския футбол. През сегашния сезон момчетата на Самюел Гьоталс отстраниха три тима в Купата на Франция, а жребият им отреди достойнството да се изправят против 14-кратния притежател на трофея.

 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР