Килиан Мбапе и Лионел Меси вкараха по един гол за

...
Килиан Мбапе и Лионел Меси вкараха по един гол за
Коментари Харесай

Мбапе и Меси поведоха ПСЖ към победата над Ланс

Килиан Мбапе и Лионел Меси вкараха по един гол за триумфа на Пари Сен Жермен с 3:1 над останалия с 10 души Ланс, а столичани се приближиха до купата, защото дръпнаха на върха с 9 точки. Олимпик (Марсилия) може да се изкачи на 2-ата позиция през днешния ден, в случай че завоюва против Троа, а без днешния остават още седем кръга в шампионата.
За Мбапе това е гол номер 20 през сезона, само че също по този начин и номер 139 за Пари Сен Жермен в Лига 1. До момента на върха в клубната ранглиста беше Единсон Кавани със 128. По-рано тази година френският атакуващ полузащитник задмина 200-те гола на Кавани и в класацията за най-вече попадения във всички шампионати.
Гостите от Северна Франция влязаха самоуверено в мача и още в началните минути постановиха надзор, само че в 19-ата минута още беше отхвърлен халфът Салис Абдул Хамед, който влезе доста остро в краката на Ашраф Хакими и съдията Уили Делажо трябваше да му извади червен картон. Същият този футболист можеше да открие резултата още във 2-ата минута, само че ударът му с глава беше изваден зад крайната линия от вратаря Джанлуиджи Донарума.

Рекордното попадение за Мбапе пристигна в 31-ата минута, когато той получи пас от Витиня, освободи се със спринт от бранител и прокара топката до гредата в долния десен ъгъл на вратата, защитавана от Брис Самба. Витиня удвои преднината на парижани шест минути по-късно с мощен изстрел от 25 метра, намерил същия десен низък ъгъл.

Меси направи 3:0 в 40-ата минута след композиция с Мбапе, който му върна топката с пета и аржентинският талант заби своя 15-и гол през сезона.

Макар и да бяха с 10 души, жълто-червените пренастроиха играта си през втората част и започнаха да нападат все по-опасно. В 60-ата минута получиха дузпа, откакто Фабиан Руис игра с ръка в личното си наказателно поле при осъществяване на корнер. Полският полузащитник Пшемислав Франковски обърна плонжа на Донарума на вратата и понижи. Само след 4 минути Донарума избави вратата си от ново попадение, този път при отдалечен изстрел на голмайстора на гостите Лоик Опенда, като топката излезе още веднъж в ъглов удар.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР