Килиан Мбапе е считан за може би най-големия талант в

...
Килиан Мбапе е считан за може би най-големия талант в
Коментари Харесай

Как Мбапе можеше да се озове във Втора Бундеслига?

Килиан Мбапе е считан за може би най-големия гений в международния футбол. През лятото Пари Сен Жермен притегли френския национал от Монако чартърен като през идващото лято ще заплати за него 180 милиона евро.

Само че нещата можеха да се развият по доста по-различен метод. Защото през 2015 Мбапе е бил доста покрай трансфер в тогавашния тим във Втора Бундеслига и сегашен участник в Шампионска лига Република България Лайпциг.

Германският клуб има мощта на концерна "Ред Бул ", а през 2015 гонеше класиране в Бундеслигата. Именно по това време и Мбапе е бил доста покрай прекосяване в клуба. Това разкри спортният шеф Ралф Рангник. "Проблемът беще, че по това време се бяхме разделили с Александер Цорнигер (тогавашният треньор), значи е било след зимната пауза 2015. В този миг не знаехме кой ще бъде треньор и какъв брой дълготрайно ще бъде отпред ", изясни Рангник.

"Бащата на Килиан тогава ми сподели, че в случай че мога да кажа сигурно, че ще стана треньор, ще ми довери момчето незабавно. През февруари обаче не можех да му дам това заричане. "

В интересе на истината малко по-късно Рангник фактически стана треньор на отбора, само че по това време прехвърлянето на Мбапе към този момент не бе на дневен ред.

Мбапе е най-младият номиниран в историята на "Златната топка "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР