Кихането е естествен физиологичен процес, който помага да се освободи

...
Кихането е естествен физиологичен процес, който помага да се освободи
Коментари Харесай

Това може да предизвика синузит

Кихането е натурален физиологичен развой, който оказва помощ да се освободи носът от тайни, а опитите за забавянето му могат да доведат до синузит и други затруднения, предизвести УНГ лекарят, претендент на медицинските науки Людмила Елизарова.

Тя изясни заплахите от сдържането на кихането пред радио " Спутник ".

Назалната секреция, означи лекарката, може да съдържа вируси и бактерии. " Ако смятате, че е неуместно да кихате сега, процесът може да бъде възпрепятстван, само че това ще изисква да затиснете носа си и да пандизите устата си. В този случай въпреки всичко ще кихнете, само че ще го извършите във вътрешността ", сподели Елизарова.

Опитите да се задържи кихането, съгласно лекарите могат да предизвикат развиването на болести на органите на слуха и носоглътката. " Когато се пробвате да отложите кихането, налягането, което поражда в този случай, се насочва във вътрешността, към носоглътката и задните елементи на носната празнина, където се отваря слуховата тръба, максиларните синуси, фронталните синуси. Това значи, че самата секреция, която е трябвало да излезе по време на кихане, попада в тях ", предизвестява Елизарова.

Тя добави също, че това усилва риска от зараза на слуховата тръба и междинното ухо. Освен това може да се развие синузит и да се увеличи вътречерепното налягане.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР