Киевският воаяж на Петков и коалиция през погледа на Иванчо

...
Киевският воаяж на Петков и коалиция през погледа на Иванчо
Коментари Харесай

Киевският воаяж на Петков и коалиция през погледа на Иванчо и Марийка

Киевският воаяж на Петков и коалиция през погледа на Иванчо и Марийка В сряда Кирил Петков подкарва три синджира съдружни плебеи, с цел да ги води на крайници при Зеленски за кабинетът да развърже кесията за яки оръжия за Киев. В тази държавна опера за три гроша най-трагичната роля се пада на социалистическото сопрано Корнелия Нинова. От една страна тя се кълне, че няма да изпрати и една прашка, създадена у нас, а въпреки това Украйна е затрупана с български боеприпаси. Корни много ловко извършва арията „ Хем давам, хем не давам! “. В сходна обстановка лани изпаднала и Марийка. Тя се прибрала у дома късно, а, татко й на вратата: – Къде се шляеш по туй време?
Изплашила се Марийка и рекла на татко си:
– Иванчо ме изнасили!
– Ще го убия. Изрод! Ти най-малко опря ли му се малко?
–Ми бях се опряла с ръката за оградата.. Не по-малко конфузна е позицията и на фронтовака Петков. От една страна той напира да се докара пред американското шефство, само че от друга трепери Корнела да не му дръпне внезапно килимчето отдолу под краката. Подобна несигурност споходила и младия Иванчо. Учителката:
– Иванчо, какъв искаш да станеш, като пораснеш?
– Войник, с цел да умъртвявам врага!
– Но по този начин, врагът може да убие теб.
–Тогава, желая да стана зложелател! Естествено при сгляда при Зеленски още веднъж ще бъде издигнат въпросът за харизването на наши руски самолети и за потреблението на някои бг писти. И на Иванчо не му е било елементарно, сблъсквайки се с сходен проблем.
В час учителката е с колие със аероплан. Иванчо единствено там гледа. –Иванчо, самолетът ли ти харесва?
–Не госпожо, летището ме кефи най-вече! Трудно ще може да се реши дали съдружните сътрудници, откакто се завърнат от Киев, няма да се окажат повече скарани, в сравнение с обединени. Подобен въпрос преди време Иванчо задал на дядо си. – Дядо, за какво мама и тати, когато си легнат скарани, се разсънват сдобрени? А вие с баба скарани си лягате и скарани си ставате. – Ех, дедовото, почине тоя дека ни сдобряваше. Политолози предсказват, че може да станем очевидци бракът по сметка сред Петков и Нинова да завърши с бракоразвод, какъвто в миналото се получил сред Иванчо и Марийка. Петгодишната Марийка дотичва до майка си и ѝ споделя възбудено:
– Мамо, имам си към този момент брачен партньор!
– Браво, Марийке! – подсмихва се майка и.
– И кой е той?
– Иванчо, дето до момента си играхме на пясъка…
– И по какво разбра, че Иванчо ти е брачен партньор?
–Ами доскоро ми сподели „ Събирай си боклуците и изчезвай при майка си! “ Естествено на връщане в София обединението ще разиска и концепцията на Петков за даряване по една заплата на всеки българин в интерес на Украйна. Подобни мисли са се въртели и в главата на бащата на Иванчо.
– Иванчо, отиди до съседа да вземеш тесла, че ми трябва…
– Тате, съседът сподели, че няма да я даде.
– Остави го, скъперник! Донеси нашата! Мнозина от нас ще се запитат имал ли е смисъл от киевският воаяж на нашите управници и нямало ли е по-належащи проблеми за решение от украинския ребус. Иванчо от дълго време бил дал отговор на този въпрос. Учителката пита:
– Иванчо, кажи в кои органи има най-вече паразити?
– В държавните, госпожо…„
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР