Киевският режим ще започне да се разпада в рамките на

...
Киевският режим ще започне да се разпада в рамките на
Коментари Харесай

Владислав Шуригин: Специалната военна операция в Украйна ще влезе в историята като “войната на безпилотниците”

„ Киевският режим ще стартира да се разпада в границите на 18 месеца. Владислав Шуригин, боен журналист, непрекъснат член на “Изборски клуб ”, показа пред вестник „ ВЗГЛЯД “ настоящите резултати от СВО и прогнозите за това по какъв начин ще наподобяват по-нататъшните събития в Украйна.

Владислав Владиславович, по какъв начин оценявате военните резултати в границите на СВО?

Владислав Шуригин: Нашата войска натрупа скъп опит в широкомащабни бойни дейности в просторен спектакъл на военните дейности, употребявайки съвсем всички модерни оръжейни системи, с изключение, може би, на оръжията за всеобщо поразяване.

За шест месеца беше допустимо в борби да се смели забележителна част от персоналния състав, най-опитните и боеспособни елементи на ВСУ, доста да се разреди офицерският корпус на украинската войска, а също по този начин да се унищожи огромно количество украинска военна техника. В резултат на това командването на ВСУ в този момент би трябвало да запушва дупки на фронта с небрежно набрани, неприятно въоръжени и едва подготвени елементи на силите за териториална защита, лишени от рационално командване. По принцип това е просто пушечно месо.

Какви територии успяхме да освободим?

В. Ш.: Съюзническите сили на север съумяха да освободят цялата територия на ЛНР. На юг те съумяха да освободят региона на Херсон, както и част от Николаевска и Запорожка области, като по едно и също време с това заеха стратегически значим плацдарм на десния бряг на Днепър. Направихме Азовско море свое вътрешно море. Вклинени сме в украинския укрепен регион западно от Донецк.

ВЗГЛЯД: Внесе ли CBO нещо ново във военното дело?

В.Ш.: Разбира се, че да. Тук има доста нови неща за споменаване. Например наклонността, която се резервира от първите часове на СВО, при която съюзническите сили организират настъпателни дейности против съперника, който доста превъзхожда нашите войски по бройка на персоналния състав.

Всъщност противоположната обстановка се смята за канонична, когато атакуващата страна е три или повече пъти по-голяма от защитаващата се във връзка с броя на персоналния състав. За да се компенсира разликата в числеността на пехотата, има преимущество в огневата мощност.

Друга оригиналност на специфичната интервенция е отводът от дейности на бойното поле на огромни маси войски.

Но от всички нововъведения на СВО бих желал да откроя още една - най-важната роля на безпилотните самолети, която за първи път беше толкоз ясно проявена точно в украинския спектакъл на военните дейности. Става дума за целия набор от видове БПЛА – от разузнавателно-ударни машини като “Байрактар ”, употребявани от въоръжените сили на Украйна или нашия “Иноходец ”, до летящи муниции, както и търговски квадрокоптери. Малко евентуално е да сгреша, в случай че предположа, че СВО ще остане в историята, на първо място като " войната на дронове ".

Каква е в ашата прогноза за по-нататъшния ход на СВО .

В. Ш.: Сега СВО е широкомащабна военна интервенция в украинския спектакъл на военните дейности, която се организира по образците на ХХ век, само че има военно-техническо наличие на XXI век. Страната, на която липсва политическа воля, обществена непоклатимост и запаси за продължение на военните дейности, ще загуби. Въз основа на известната сентенция „ до момента в който дебелият отслабне, слабият умира “, считам, че не Русия, а Украйна ще бъде губещата страна.

Кога ще стане това?

В. Ш.: Ако всичко върви по метода, по който е в този момент, в случай че няма форсмажорни условия под формата да вземем за пример на навлизането на полски войски в Западна Украйна, тогава бих предположил, че режимът в Киев ще стартира да се разпада от вътрешната страна след 18 месеца.

Защо не по-рано?

В. Ш.: Защото Западът ще продължи да поддържа украинската страна толкоз дълго, колкото е допустимо. Москва, стремейки се да поддържа обществената непоклатимост в Русия, няма да продължи СВО с цялостния капацитет, защитавайки нашето население и стопанска система от военни обременения.

Но най-после успеха ще е наша?

В. Ш.: Разбира се.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР