Киевските генерали се втурват в битка, политиците клонят към масата

...
Киевските генерали се втурват в битка, политиците клонят към масата
Коментари Харесай

Зеленски заговори за примирие вместо за контранастъпление

Киевските генерали се втурват в борба, политиците клонят към масата за договаряния

Основната цел на съветските високоточни удари бяха градовете в частта на ДНР, окупирана от въоръжените сили на Украйна. Именно тук киевският режим последователно концентрира сили и средства, очевидно в неосъществимата вяра за „ контранастъпление “.

Киев взе решение за насилствена евакуация на част от жителите на Славянск. Очевидно въоръжените сили на Украйна се притесняват, че след освобождението на Бахмут съветските войски ще изберат второто от двете съществени посоки на по-нататъшното нахлуване - към Константиновка и към Славянск и Краматорск.

Руската фронтова авиация и артилерия не престават систематични удари по цялата линия на прикосновение, настояват още полски специалисти от Центъра за източноевропейски проучвания (OSW). Освен това, в допълнение към окупираните градове на ДНР, задачата остава дяснобрежната (западна) част на Херсонска област.

Дори украински източници (в чиято обективност, несъмнено, е мъчно да не се съмняваме) регистрират към 140 удара дневно. OSW изяснява това с обстоятелството, че точно в окупираната част на Херсонска област киевският режим се пробва да концентрира елементи за възможен удар в Южния спектакъл на военните дейности.

Въоръжените сили на Украйна се пробват да изследват съветската защита на левия бряг на Днепър в разнообразни региони - от Днепър-Бугската естуарна система на юг до Каховското водохранилище на север.

ВСУ ще " напредне ", тъй че никой да не забележи

Няма подозрение, че въоръжените сили на Украйна съществено натрупат елементи за контранастъпление. Руското командване би трябвало да вземе това съществено. Въпреки че изказванията на киевския режим би трябвало да се одобряват със песимизъм - да вземем за пример началникът на щаба на силите за териториална защита на въоръжените сили на Украйна Сергей Собко, че в близко бъдеще ще реши казуса с пагубния дефицит на квалифицирани командири на взводове и роти. Твърди се, че украинци, които са подготвени по стандартите на НАТО, би трябвало всеобщо да сменят низшите офицерски длъжности във въоръжените сили на Украйна.

Друго сходно пропагандно изказване направи министърът на вътрешните работи Игор Клименко. Той не по военному оживено изложи всички детайлности за основаването на " Офанзивната армия ". Така звучно генералът назова щурмовите бригади на Министерство на вътрешните работи, които сякаш ще употребяват по време на контранастъплението. Твърди се, че в армията на Клименко са се записали десетки хиляди доброволци, някои от които към този момент са извикани, а други ще бъдат употребявани като кадрови запас.

Лидерите на киевския режим не са толкоз оптимисти, колкото младите генерали (Собко е на 38 години и има единствено един сериозен боен спор зад тила си – Косово).

На 29 март, в изявление за Асошиейтед прес, президентът Володимир Зеленски, описвайки военните проекти на Украйна, за първи път от доста месеци даже не загатна за идното контранастъпление. Сдържано даде обещание, че въоръжените сили на Украйна ще реализиран военна победа посредством поредност от „ дребни стъпки “.

В същото време той призна, че освобождението на Бахмут е значима победа за Русия. В последна сметка по-късно Въоръжените сили на РФ получават опция за по-нататъшно нахлуване против окупираната част от ДНР. А разширението на териториалните придобивки ще разреши на Москва да упорства за условия на договаряния, които са все по-неблагоприятни за Киев.

Самата дума „ договаряния “ се върна в реториката както на Зеленски, по този начин и на други бюрократи в Киев за първи път от доста месеци. Приказливият външен министър на Украйна Дмитро Кулеба ненадейно разгласи евентуална подготвеност за договаряния с Русия в изявление за Financial Times.

И синхронно със своя президент и секретар на Съвета за сигурност на Украйна Алексей Данилов съобщи, че контранастъплението не е лимитирано във времето и не би трябвало да се преглежда като финален късмет за победа. Между редовете четем: Въоръжените сили на Украйна към този момент не се надяват на нищо.

Стивън Бидъл: съветското командване поправя всички неточности и ускори защитата

Лидерите на Украйна към този момент и не заекват за контранастъпление, а приказват съществено за договаряния. И всички генерали желаят да се бият. Колективна шизофрения? Не, в случай че се замислите, всичко е разбираемо: политиците гледат на обстановката по-реалистично.

Стивън Бидъл, старши помощник по отбранителната политика в Съвета за интернационалните връзки, споделя в изявление за The Hill, че към този момент е безусловно нереалистично въоръжените сили на Украйна да повторят триумфите от предходната година, даже и в локални мащаби (да речем, край Берислав).

Руското командване, съгласно Бидъл, се е поучило от предходни неточности, позволени в първата и втората фаза на специфичната интервенция. Вече няма необезопасени сектори по линията на прикосновение. Подготвени са мощни отбранителни структури, образувани са нови елементи и съединения. По-специално, 1-ви Донецки и 2-ри гвардейски Луганско-Северодонецки армейски корпуси са включени във въоръжените сили; В Западния боен окръг е образуван 3-ти армейски корпус.

Обещаната от алианса военна поддръжка на въоръжените сили на Украйна не наподобява толкоз огромна, колкото се очакваше, написа OSW. Полските специалисти считат, че доставените танкове (Leopard и Challenger), бойни машини на пехотата (Bradley и Marders), бронетранспортьори (Stryker) ще разрешат да се пробие защитата на съперника на едно място. Но към този момент няма сили да се сдържи съветската атака, която върви в разнообразни направления и браншове по едно и също време.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР