Киевски полицаи направиха втори опит тази сутрин да задържат водача

...
Киевски полицаи направиха втори опит тази сутрин да задържат водача
Коментари Харесай

Отново не успяха да арестуват Саакашвили

Киевски служители на реда направиха втори опит тази заран да задържат лидера на украинската партия " Движение на новите сили " Михаил Саакашвили.
Това се случи в палатковия лагер край Върховната рада , който последователите на Саакашвили издигнаха. Именно те обаче отвърнаха на опита на службите да арестуват водача им със сериозен отпор, след което служителите на реда и се отхвърлиха , оповестява УНИАН.

Няма арестувани участници в митинга, оповестява УНИАН. Според стачкуващи към 6 ч. сутринта незнайни пристигнали в лагера и " почнали да бият всички ". Неколцина били ранени.

Самият Саакашвили - някогашен президент на Грузия, след това губернатор на Одеска област, а през днешния ден украински опозиционер , съобщи през днешния ден, че тази заран " хора с черни униформи " " нападнали " лагера в блян да го заловят.

Припомняме, че през вчерашния ден след обиск в дома на Саакашвили, полицията го арестува. Това стана на покрива на постройката, където някогашния президент на Грузия се беше качил и заплашваше, че ще скочи. По-късно обаче негови последователи и симпатизанти разрушиха полицейската кола , с която той бе извозван към следствието за разпит и освободиха водача си.

Саакашвили упреква президента Петро Порошенко в изменничество по отношение на ползите на Украйна и желае неговото отдръпване.

Генералният прокурор на Украйна Юрий Луценко съобщи през вчерашния ден, че Саакашвили би трябвало в период от 24 часа да се съобщи на правоохранителните органи. Луценко разясни по малкия екран, че съгласно прокуратурата представител на Саакашвили е получил 500 000 $ от украински предприемачи, свързани с Русия, за финансиране на манифестации с оглед завладяване на властта в Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР