Киевска област остана без електрозахранване до края на седмицата. Украйна

...
Киевска област остана без електрозахранване до края на седмицата. Украйна
Коментари Харесай

Киев остана без електрозахранване до края на седмицата


Киевска област остана без електрозахранване до края на седмицата. Украйна мина към спешни прекъсвания на тока, с цел да стабилизира електропреносната си мрежа след съветските ракетни офанзиви в понеделник. За това заяви президентът.

През нощта в понеделник против вторник голям брой ракети удариха сериозна инфраструктура покрай южния град. Зеленски обаче посочи, че доста райони са наранени, а четирима души са убити при офанзивите в понеделник късно вечерта. Местните управляващи предизвестиха популацията, че към половината от Киевска област ще остане без електричество през идващите няколко дни.

В Украйна има сняг, а температурите са минусови в доста райони. Милиони са без електричество и течаща вода. Международната общественост се притеснява, че редица хора могат да умрат от хипотермия.

Във видео обръщението си късно в понеделник през нощта президентът сподели, че 70 съветски ракети са били изстреляни към Украйна, само че „ множеството от тях са били свалени “. Въпреки това все още електричество няма в областите Виница, Киев, Житомир, Днепропетровск, Одеса, Хмелницки и Черкаси.

обаче даде обещание, че управляващите „ ще създадат всичко по силите си, с цел да възстановят стабилността “. Той сподели също по този начин, че доставките на електрическа енергия са наранени и в прилежаща Молдова, което потвърждава, че дейностите на Русия са „ опасност освен за Украйна, само че и за целия ни район “.

Ударите от понеделник бяха осмата масирана ракетна офанзива на Русия през последните два месеца. Нападението стана факт единствено часове след поредност от детонации на две военни летища, които действително са на стотици километри от границата. На тях са били ситуирани стратегически бомбардировачи.

Властите в Москва упрекна Украйна, че е атакувала летищата им с, прихванати от съветската противовъздушна защита. Трима военнослужещи са починали и два самолета са били леко развалени, оповестява съветското министерство на защитата. Украйна към момента не е коментирала обществено офанзивите против съветските летища.

Междувременно и губернаторът на съветската област Курск съобщи, че е имало офанзива от страна на украинските военни. С дрон е било изумено летище, в резултат на което се е запалил контейнер за предпазване на нефт. Няма жертви, само че поради образувалия се гъст пушек се е наложило да бъдат затворени две локални учебни заведения.

Заради офанзивите против летищата президентът свика през днешния ден съвещание на Съвета за сигурност. Обикновено то се организира в петък, само че управляващите в Москва възприемат нападенията с дрон за незабавна обстановка. Държавната телевизия сподели клип от встъпителните думи на Путин. Той обаче споделя само, че тематиката на срещата е обвързвана с държавната сигурност.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР