Киево и Сампдория не успяха да излъчат победител в двубой

...
Киево и Сампдория не успяха да излъчат победител в двубой
Коментари Харесай

Киево и Сампдория не успяха да се бият

Киево и Сампдория не съумяха да излъчат победител в дуел от предпоследния кръг на Серия А, завършвайки при резултат 0:0 под проливния дъжд над стадион “Марк Антонио Бентегоди “.

Домакините започнаха по-активно срещата. В 10-та минута Киево означи гол, само че в следствие попадението не бе зачетено заради засада. Нападателят Мехди Лерис беше открит с дълго подаване зад тила на защитата на Сампдория, който съумя да се пребори с двама бранители и да промуши топката под плонжа на вратаря Рафаел. След преразглеждане от видео помощник реферите се оказа, че нападателят е бил в състояние на засада.

Гостите от Генуа се пробудиха и бързо съумяха да застрашат вратата на “летящите магаренца “. В 17-та минута нападателят на Сампдория Грегоар Дерфел се озова на стрелкова позиция на към 25 метра от вратата на домакините. Ударът на нападателя обаче беше слаб и не затрудни стража на Киево Адриан Сампер.

Домакините продължиха да са по-опасният тим. Десният бек Фабио Депаоли беше изведен зад тила на отбраната на генуезци. Той обаче не съумя да преодолее вратаря на Сампдория от дребен ъгъл.

В 40-та минута пристигна и най-спорният миг в мача. Защитникът на Киево Федерико Барба влезе остро в краката на състезател на Сампдория, а съдията Джанлука Аурелиано му сподели пряк червен картон. Въпреки бурните митинги на съотборниците на Барба картонът не беше преразгледан.

През второто полувреме Сампдория наложи цялостна доминация на терена в търсене на трите точки. В 48-та минута звездата на Сампдория Фабио Куалярела беше открит на границата на наказателното поле и след превръщане съумя да насочи рисков удар към вратата на Киево, минал малко над горната греда.

Усилията на гостите продължаваха да не носят мечтаното отбелязване на гол. В 71-та минута Куалярела се зае с осъществяването на директен свободен удар. Ударът на топ реализатора в Серия А обаче мина на сантиметри около левия непряк дирек на вратата на домакините. Това беше и последното стойностно състояние пред някой от двата състава.

Киево е финален в класирането и към този момент изпадна в Серия Б, а Сампдория е девети в класирането с 50 точки и няма по какъв начин да бъде преместен от позицията или да приключи по-напред.

Автор: Емануил Тодоров

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР