Киев, въпреки огромните загуби, продължава да изтегля резервите на въоръжените

...
Киев, въпреки огромните загуби, продължава да изтегля резервите на въоръжените
Коментари Харесай

Русия има два начина да пречупи “херсонските планове” на ВСУ

Киев, макар големите загуби, продължава да изтегля запасите на въоръжените сили на Украйна в региона на Херсон. И макар че интензивността на обстрела на района ненапълно е намаляла, специалисти предизвестяват, че Зеленски не се е отказал от военните си проекти в това направление. Какво кара командването на въоръжените сили на Украйна да продължи бойните дейности и по какъв начин съюзническите сили на Русия, ДНР и ЛНР биха могли да предотвратят това?

От вечерта на 4 септември ВСУ интензивно събират запаси в региона на Посад-Покровски в Херсонска област. Това стана известно на изданието " Руска пролет ". Това им разреши да нападат позициите на съветските въоръжени сили в триъгълника Терновие поди – Зелен гай – Благодатное, като първи в багра влязоха танкове и бойни машини на пехотата (БМП), се споделя в материала. Артилерия на практика не е употребена.

В отговор съветските елементи са посрещнаха врага с огън, десантчици са трансферирани от прилежащите браншове на фронта и оказват помощ за отбиване на удара. Изданието прецизира, че боят е траял няколко часа. Сред загубите на украинската войска са посочени три танка, три бойни машини на пехотата, пет бронирани машини. По-късно тези цифри се усилиха.

Така ВСУ не се отхвърлят от опитите за осъществяване на „ контраофанзива “ в Херсонско направление, макар че това е в действителност безсмислено кръвопролитие. Както означи военният блогър Михаил Онуфриенко, „ през седмицата на военните дейности в Херсонсконаправление ВСУ изгубиха минимум две механизирани бригади убити и ранени, общите загуби на бронирана техника надвишават 300 единици “.

„ Такива размери не могат да бъдат попълнени с доставки от Запада нито в границите на един месец, нито даже преди края на годината. Партньорите на Украйна просто не разполагат с техника, която да бъде трансферирана на ВСУ в такова количество “, добави Онуфриенко.

В същото време от вечерта на 28 август ВСУ постоянно обстрелват няколко обитаеми места в Херсонска област. Разрушени са учебни заведения, обществена инфраструктура, развалени са къщи. Първоначално Киев планираше по-широко контранастъпление, само че през последните седмици госви в региона на Херсон и северната част на Херсонска област, настояват източници от Съединени американски щати и Украйна.

След това, на 30 август, формалният представител на Министерството на защитата на Русия генерал-лейтенант Игор Конашенков заяви, че вследствие на провалянето на украинскотонастъпление в Николаев-Кривой Рог и други посоки врагът е изгубил 48 танка, 46 БМП и 37 други бойни бронирани машини, осем камионетки с тежки картечници и над 1200 военнослужещи.

В понеделник съветските Върховен касационен съд и артилерия нанесоха прецизни удари по елементи и запаси на украинските войски. Тогава врагът загуби 11 танка, седем бойни машини на пехотата и осем други бронирани машини, девет камионетки с тежки картечници и повече от 220 военни.

Освен това във вторник загубите на въоръжените сили на Украйна в това направление се усилиха още повече. Според Конашенков през миналото денонощие врагът е изгубил 12 танка, 11 бойни машини на пехотата и 8 други бронирани машини, 6 камионетки с тежки картечници и повече от 210 военнослужещи. Също по този начин един Су-25 е свален край село Снегиревка и два украински Су-25 покрай Мирно в Николаевска област.

„ Докато имат запаси, ще се опитат с всички сили да пробият някъде. Можем единствено да отвръщаме, да им пречим и да нанасяме удари на други места. Веднага щом има пробив някъде другаде, да вземем за пример в Донбас, те ще бъдат принудени да съкратят интервенцията “, разяснява военният анализатор и блогър Юрий Подоляка.

„ Ние към този момент започнахме да нападаме още веднъж позициите на ВСУ в Донбас. Следващата вълна от нахлуване е в регионите на Соледар, Бахмут. Явно ще има напън и край Авдеевка. Ако съперникът стартира да има проблеми в едно от направленията, в случай че има опасност от пробив там, тогава, несъмнено, ще маневрират с запаси и всичко ще завърши “, счита Подоляка.

В същото време военният сътрудник Роман Сапонков сподели че " през днешния ден се записва понижаване на интензивността на боевете в посока Херсон ". „ Това зарево, което беше завчера и стартира от 28 август, го няма. Разбира се, и двете страни понесоха загуби. Но заради логиката на актуалната война, с толкоз доста артилерия от наша страна, към този момент не е допустимо ВСУ да водят интензивни борби толкоз дълго “, продължи Сапонков.

„ Сега се чака прегрупиране както на нашите сили, по този начин и на противниковите. Все още е мъчно да се каже дали ще има активизиране на боевете в това направление, защото и двете страни се пробват да запазят проектите си в загадка. Въпреки това врагът към момента продължава бойните дейности покрай Александровка и Посад-Покровски “, споделя събеседникът.

„ Виждаме, че триумфът на офанзивите е намалял, макар че и преди не бяха доста сполучливи. От петте посоки врагът съумя да настъпи единствено в две. Последните офанзиви благодарение на пехотата са неефективни. Това значително се дължи на обстоятелството, че нашите елементи се прегрупираха, получиха подкрепления и офанзивите на ВСУ се посрещат с цялата гама налични оръжия “, сподели той.

„ За страдание, нашите войски се отдръпнаха покрай Високополие. Това щеше да докара до рисково обграждане. Загубата на селото е по-вероятно да навреди на имиджа, защото селото не представляваше стратегическа полезност. От март до август селото беше в сивата зона и нееднократно преминаваше от ръце на ръце ”, споделя военният пълководец.

„ От друга страна, в този момент всяко обитаемо място, което има тухлени и бетонни здания, е изключително скъпо, защото към нас има единствено ниви и насаждения. Следователно загубата на село, в което никой не живее, е, несъмнено, неприятно, само че не и сериозно значимо ”, уточни той. „ Но в региона на Сухая Ставка врагът гневно нападна нашите позиции през последните дни, пробвайки се да разшири плацдарма. Но желанието на врага не се сбъдна. За загубите на ВСУ може да се съди по изгорялата бронирана техника. След окончателното очистване на плацдарма ще получим по-точни данни “, продължи Сапонков.

„ Що се отнася до пътните мостове в Нова Каховка и Херсон, те не са разрушени, само че толкоз развалени, че даже придвижването на коли по тях към този момент е невероятно. Врагът постоянно обстрелва мостовете “, сподели военният сътрудник.

„ Като цяло ситуацията в района е релативно спокойна. Вчера и през днешния ден беше безшумно. През нощта също имаше внезапен спад в интензивността на вражеската артилерия, макар че на 4 септември въоръжените сили на Украйна непрекъснато обстрелваха, безусловно на всеки час-два системата за противовъздушна защита проработеше. Но интензивността на обстрела и нанесените вреди не могат да се съпоставят с обстрела на Донецк “, сподели той.

„ Затишието от последните дни съгласно мен се дължи на логистични компликации и прегрупиране на войските след дейни боеве. Освен това съм сигурен, че е прекомерно рано да се отпущам. Ще има офанзиви на фронта, ще има обстрели “, акцентира събеседникът.

В същото време, съгласно специалистите, Русия има два метода да спре украинските опити за нахлуване към Херсон. Въз основа на обстоятелството, че тактиката на НАТО включва придвижване на части в дребни мобилни групи (което изключва " фронтални " атаки), те към момента остават уязвими във връзка с организирането на връзките, доставката на гориво и муниции.

В тази връзка съветските въоръжени сили могат да продължат да основават „ огневи чували “ за ВСУ, смилайки противников единици, когато се пробват да „ захапят “ защитата, и по този метод да изчерпват запасите на украинското командване, съпровождайки такива действия с удари по логистични центрове околоКривой рог и Днепропетровск.

Вторият вид е внезапно изостряне на обстановката и прекосяване в нахлуване в различен сектор на фронта, което ще изисква ВСУ да трансферират наличните запаси от херсонско направление на друго.В името на медийния триумф обаче Владимир Зеленски може да пожертва няколко обитаеми места в ДНР или Запорожка област, като желае по някакъв метод да се закрепи в Херсонска област.

В същото време военният специалист Алексей Леонков счита, че ВСУ ще продължат да притеглят запаси към Херсонска област, чиято обща бройка може да доближи 30 хиляди души. „ По-рано украинците неведнъж заявяваха подготовката на по този начин наречената аварийна войска. Сега я виждаме към Херсон “, добави той.

„ Първоначално се предполагаше, че тези хора ще бъдат употребявани в Западна Украйна при положение на нашето нахлуване от север, само че по-късно те бяха трансферирани на юг. Сега тази войска търпи колосални загуби, което принуждава ВСУ да притеглят нови доброволци, резервисти и бойци от териториалната защита. Там бяха унищожени и лъвският къс от танковете, които Украйна получи от Полша “, означи събеседникът.

„ Упоритостта на ВСУ е елементарно обяснима: целият свят приказва за „ херсонските им проекти “. И в този момент Украйна би трябвало да покаже най-малко някакъв резултат на Запада. Дори неуспехът ще бъде оценен позитивно. В този случай Зеленски още веднъж ще каже, че бойците са се били, само че са щели да го създадат по-добре с огромни доставки на оръжия. На процедура обаче няма да съумеят, тъй като на наша страна се бият висококвалифицирани хора, добре въоръжени и знаещи по какъв начин най-ефективно да изпълнят тази или онази задача “, заключи Леонков.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР