Киев. Украйна и България планират изграждането на път от Одеса

...
Киев. Украйна и България планират изграждането на път от Одеса
Коментари Харесай

„Новое время“: От Одеса до Варна: Защо Румъния не е особено заинтересована от изграждането на път между Украйна и България

Киев. Украйна и България възнамеряват построяването на път от Одеса до Варна през територията на Румъния, само че в Букурещ не наподобяват заинтригувани от плана, разяснява Александър Кава, някогашен заместник-министър на превоза и инфраструктурата на Украйна за изданието „ Новое время “.
Към сегашния миг тежкотоварният превоз минава през територията на Молдова и Румъния изцяло я устройва това състояние, отбелязва специалистът. „ Румъния се опълчва на строителството на мост над Дунав сред нея и Украйна. Тя е заинтригувана преносът да минава през територията на Молдова, надлежно да подтиква стопанската система на републиката. Румъния е в близки връзки с Молдова. Ако има връзка сред Украйна и Румъния, Молдова ще остане без облагите от преноса “, разяснява Кава.
Европейският съюз би могъл да повлияе на позицията на Румъния по този въпрос, акцентира на собствен ред заместник-председателят на парламентарната комисия по въпросите за превоза Борис Козир.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР