КИЕВ, Украйна (AP) — Украйна се събуди в понеделник за

...
КИЕВ, Украйна (AP) — Украйна се събуди в понеделник за
Коментари Харесай

Първият Оскар в Украйна е приветстван за това, че напомня за „злите натюрморти“, докато руските атаки с дронове удрят сгради

КИЕВ, Украйна (AP) — Украйна се разсъни в понеделник за още един ден на война — съветски офанзиви с дронове взривяват здания в районите на Харков и Одеса — само че също и новината, че е спечелил първия си Оскар.

Най-добрата документална победа за „ 20 дни в Мариупол “ на Мстислав Чернов, непосилен роман от първо лице на публицист от Associated Press за първите дни на съветската инвазия през 2022 година, беше горчиво-сладка.

„ Това е първият Оскар в историята на Украйна и за мен е чест “, сподели прочувствено Чернов в неделя на премиите на Академията. „ Вероятно ще бъда първият режисьор на тази сцена, който ще каже, че ми се желае в никакъв случай да не съм правил този филм, желая да мога да заменя това с Русия в никакъв случай да не нападна Украйна. “

Връщайки се вкъщи, в родния му край Украйна, премията беше приветствана за разкриването на бруталните разрушения от войната и посланието, което Чернов изпрати на света от една от най-големите подиуми.

„ Първият Оскар в (украинската) история. И какъв брой значимо...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР