КИЕВ, Украйна (АП) — Полският премиер Доналд Туск пристигна в

...
КИЕВ, Украйна (АП) — Полският премиер Доналд Туск пристигна в
Коментари Харесай

Министър-председателят на Полша посети Украйна в най-новата демонстрация на чуждестранна подкрепа за войната срещу Русия

КИЕВ, Украйна (АП) — Полският министър председател Доналд Туск дойде в столицата на Украйна в понеделник за диалози с президента Володимир Зеленски за това по какъв начин Полша може да резервира поддръжка на съвсем двугодишната война на страната с Русия и разрешаване на спор сред прилежащите народи по отношение на доставките на зърно и транспорта с камиони.

Туск, който се върна на власт в Полша предишния месец и желае да покаже, че смяната в държавното управление няма да промени политиката на Украйна, също трябваше да се срещне с украинския министър председател Денис Шмихал.

„ Има някои спорове на ползи, ние го знаем добре и ще приказваме за тях, само че освен в духа на другарството, което е явно, а с настройката тези проблеми да бъдат решени незабавно допустимо, а не да ги поддържаме или умножаваме “, сподели Туск, съгласно мнения, оповестени в X, някогашен Twitter, от неговия офис.

„ За мен е доста значимо да изградя чувството, че Полша е най-надеждният, най-стабилният съдружник на Украйна в този гибелен конфликт със злото “, ка...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР